TALENT
AMELIA PIJUAN

El perfil: Rosa Paradell

Directora d’innovació i desenvolupament de negoci per al sector públic a Fundació i2CAT

Formació

1986-1990

BUP I COU A L’ESCOLA PROA

1990-1996

ENGINYERIA DE TELECOMUNICACIONS A LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA

“Quan vaig entrar a telecomunicacions les noies érem un 10% i actualment el percentatge és semblant. En aquest aspecte no hem avançat gaire, les vocacions científiques i tecnològiques són un tema que s’ha de treballar i, en especial, la part femenina”

2007-2008

MÀSTER EN ENGINYERIA I GESTIÓ DE LES ENERGIES RENOVABLES A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

2006-2010

DIPLOMADA EN CIÈNCIES EMPRESARIALS A LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA

Experiència laboral

1996-1998

ENGINYERA DE PROJECTES A EAISA

1998-2006

DIVERSOS CÀRRECS A RETEVISIÓN-AUNA-ONO

“Vaig acabar exercint com a gerent de suport a vendes del mercat majorista de telecomunicacions. Portava molt bé la pressió i la responsabilitat, però Retevisión va patir expedients de regulació, fusions... M’apassiona el que faig, però aquesta mateixa passió la porto a les coses negatives, i acomiadar algú és molt dur”

La música és una part intrínseca de la vida de Paradell, que canta a l’Orfeó Atlàntida d’Hostafrancs des de fa anys Zoom

La música és una part intrínseca de la vida de Paradell, que canta a l’Orfeó Atlàntida d’Hostafrancs des de fa anys

“Em vaig adonar que la tecnologia per la tecnologia no tenia sentit. Sempre m’havia agradat el tema de les energies renovables i l’eficiència energètica, i en un moment en què l’economia estava en màxims i la fotovoltaica creixia a un percentatge anual brutal, la meva sòcia i jo vam muntar l’empresa”

2007-2011

FUNDADORA I CTO A ATHIS ENERGÍAS RENOVABLES

“Un mes després de muntar Athis, l’economia mundial es va estavellar i el sector pel qual havíem decidit treballar va desaparèixer. Vam reconfigurar l’empresa cap a l’eficiència energètica, però un dia vam haver de decidir si continuàvem o ho deixàvem córrer”

2010-2012

NEW BUSINESS PROJECT MANAGER A SECE

2012-2013

DIRECTORA DE SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS A FIRA DE BARCELONA

“A Catalunya, les TIC són una eina de competitivitat. Hem d’apostar doblement per aquest sector. El dia a dia polític és molt intens, però tots els que som a l’ecosistema empenyem”

2014-2015

RESPONSABLE DE RELACIONS INSTITUCIONALS A SMART CITY BUSINESS INSTITUTE

2015-ARA

DIRECTORA D’INNOVACIÓ I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI PER AL SECTOR PÚBLIC A FUNDACIÓ I2CAT

“Volia tornar a assumir responsabilitats tècniques. A la Fundació i2CAT buscaven una persona que fes de traductora i intèrpret entre els investigadors i el mercat”

Els reptes i la incertesa de no saber què farà d’aquí un temps són dos al·licients per a Paradell. “Sempre he pensat que el meu infern seria córrer fent sempre voltes a un circuit”, explica Zoom

Els reptes i la incertesa de no saber què farà d’aquí un temps són dos al·licients per a Paradell. “Sempre he pensat que el meu infern seria córrer fent sempre voltes a un circuit”, explica

“Estem en un moment semblant al de la Revolució Industrial, quan ningú s’imaginava com es transformaria el món. Les tecnologies de què parlem avui habiliten nous casos d’ús disruptius”