TALENT
AMELIA PIJUAN

El perfil: Miguel Vicente

President de Barcelona Tech City i d’Antai Venture Builder

Miguel Vicente Zoom

Formació

1989-1990

COU A L’INSTITUT JOAN BRUDIEU. LA SEU D’URGELL

1990-1996

ENGINYERIA INDUSTRIAL A LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA

“No soc enginyer per vocació. Dubtava entre estudiar ciències econòmiques, dret o enginyeria. Però tenia poca memòria i se’m donaven molt bé les matemàtiques, així que vaig triar enginyeria, sempre amb l’objectiu de dedicar-me després al món de l’empresa. No és que vingui d’una família emprenedora, els meus pares són funcionaris, però sempre m’ha apassionat aquest món”.

2002

EXECUTIVE MBA A L’IE BUSINESS SCHOOL

2008

GENERAL MANAGEMENT ADP A LA LONDON BUSINESS SCHOOL. LONDRES

“En algun moment he pensat que m’agradaria repetir aquesta experiència, que em va ajudar a aprendre sobre el lideratge. Va ser un període de reflexió molt interessant”.

Experiència laboral

1999-2002

DIRECTOR DE DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI D’AGM (GRUP AGBAR)

2003-2008

DIRECTOR GENERAL D’AGBAR SERVICIOS COMPARTIDOS (GRUP AGBAR)

“La meva carrera estava ben encaminada, però tenia la necessitat vital de crear alguna cosa pròpia. Com si fos la pel·lícula de Matrix, podia triar entre dues pastilles: la blava (un sou ben pagat en una multinacional) i la vermella (llançar LetsBonus, start-up especialitzada en la compra col·lectiva). Amb el meu primer fill en camí, vaig triar la segona”.

“Tinc les mateixes aficions i els mateixos amics de sempre. Puc mirar el Miguel Vicente de fa vint anys i reconèixer-m’hi”, diu el president de Barcelona Tech City. Zoom

“Tinc les mateixes aficions i els mateixos amics de sempre. Puc mirar el Miguel Vicente de fa vint anys i reconèixer-m’hi”, diu el president de Barcelona Tech City.

2009-2013

FUNDADOR I CEO DE LETSBONUS

“Va ser una experiència curta: vaig tenir l’oportunitat de vendre LetsBonus pràcticament vuit mesos després d’haver-la llançat, però vaig declinar l’oferta. Quan va arribar la segona oferta, grups com Google estaven entrant al sector, i vaig acceptar-la”.

2012-ARA

FUNDADOR I PRESIDENT DE BARCELONA TECH CITY

“He estudiat amb beca i sempre he pensat que tenia un deute amb la societat. El 2012 vaig decidir posar-me en contacte amb diferents agents de Barcelona per plantejar-los la necessitat de promoure l’ecosistema emprenedor de la ciutat. Una de les iniciatives va ser crear l’associació Barcelona Tech City”.

“Tot i que a Espanya hi ha un dèficit d’inversió en capital risc per càpita en comparació amb la mitjana europea, els inversors internacionals hi són. Per tant, no hi ha res que impedeixi que el pròxim unicorn europeu es pugui crear a Barcelona”.

L’esport és una de les vàlvules d’escapament de Vicente i una de les aficions que comparteix amb la seva família. “M’agrada molt practicar esport, entreno entre 3 i 4 dies a la setmana. És un moment que, més enllà de la salut, em dona més força per continuar emprenent”, explica. Zoom

L’esport és una de les vàlvules d’escapament de Vicente i una de les aficions que comparteix amb la seva família. “M’agrada molt practicar esport, entreno entre 3 i 4 dies a la setmana. És un moment que, més enllà de la salut, em dona més força per continuar emprenent”, explica.

“L’ecosistema emprenedor necessita un marc normatiu propi per ser més competitiu. També cal una implicació més gran per part del món universitari, amb programes específics dirigits a l’emprenedoria”.

2012-ARA

COFUNDADOR I PRESIDENT D’ANTAI VENTURE BUILDER

“A mi el que m’agrada és crear les empreses des de zero i l’adrenalina que suposa veure com creixen. Per això, i com que l’experiència de LetsBonus va ser tan curta, vaig pensar en seguir la meva trajectòria com a emprenedor en sèrie, però d’una manera més industrialitzada”.

“Juntament amb Gerard Olivé i Jordi Sanllehí, vam crear una fàbrica de start-ups amb l’objectiu de llançar-ne tres a l’any. Identifiquem els sectors que són una oportunitat i reunim els equips emprenedors, que inverteixen amb nosaltres. Ja tenim més de vint empreses en la nostra cartera, entre les quals hi ha Wallapop o Glovo”.