TALENT

El perfil: Carolina Rius

Cofundadora i Directora de Negoci de Husk Adventures

Irene Riart
3 min
Carolina Rius

Formació

2000-2004

COMERÇ INTERNACIONAL A ESCI-UPF

“Des de molt petita tenia la sensació que volia moure’m en un entorn internacional, volia viatjar, i ja em veia com una dona de negocis”.

2012-2014

MPA A HERTIE SCHOOL OF GOVERNANCE DE BERLÍN

“Vaig anar a Berlín a estudiar administració pública i em vaig especialitzar en les inversions d’impacte social”.

Experiència laboral

2003-2004

TREBALLADORA DE CIT IRLANDA

“Vaig treballar per a multinacionals i vaig anar a Irlanda a aprendre anglès. És una experiència molt diferent i en vaig treure coses positives, com la multiculturalitat, el treball en equip i la motivació per als resultats”.

En el temps lliure Rius aprofita quan pot per sortir a navegar amb el seu petit vaixell des del port de Barcelona. Una altra de les seves aficions és el ball i la dansa

2005-2006

CONSULTORA JÚNIOR D’ACCIÓ A L’ÍNDIA

“Vaig anar a l’Índia en principi per només un any amb una beca de la Generalitat i m’hi vaig acabar quedant. La meva prioritat era anar al Caire, però vaig acabar a l’Àsia”.

“Tenia 24 anys quan hi vaig arribar. Volia anar on hi havia coses per fer, on hi ha molts problemes socials i mediambientals, que volia resoldre des del punt de vista dels negocis”.

2006-2016

FUNDADORA I CEO D’INQUVE

“Vaig decidir quedar-me i, sola i amb 25 anys, vaig crear la meva primera empresa, Inquve, a Nova Delhi. És una companyia que ajuda i assessora les empreses estrangeres per trobar distribuïdors, socis comercials i possibles inversions per fer negocis al país asiàtic”.

“L’empresa va anar molt bé. Els primers clients van ser fonamentals, com la Cambra de Comerç de Ciudad Real o de Múrcia. Després vam créixer i ens vam expandir, obrint una oficina a Malàisia per cobrir també tot el Sud-est Asiàtic”.

2017-ACTUALITAT

COFUNDADORA I DIRECTORA DE NEGOCI DE HUSK ADVENTURES

“Vaig decidir sortir d’Inquve i vaig anar a fer un màster a Berlín. Després vaig conèixer la meva actual sòcia i vam crear Husk. Volíem revaloritzar un residu agrícola, la pellofa de l’arròs, i convertir-lo en ‘biochar’, un producte per als pagesos més pobres del món. Millora la qualitat de la terra de cultiu, cosa que incrementa la productivitat i també els ingressos”.

L’empresària treballa en el seu projecte a l’Àsia amb la seva sòcia, Heloise Buckland, des de Barcelona. Rius, però, confessa que la maternitat li impedeix dedicar-hi el màxim d’hores: “La conciliació familiar és una feina addicional”

“Estàvem decidides amb el projecte i vam estar mesos investigant amb experts de tot el món per trobar el ‘biochar’. És un producte que ja existia a l’Amazones precolombina i que l’ONU ha definit com una de les sis tecnologies que pot revertir el canvi climàtic”.

+ Detalls

Lliçons de vida

“Una cosa molt important que ara estic corregint és el fet de tenir una direcció poc inclusiva. No vaig involucrar prou en l’accionariat les altres persones claus de l’empresa. Això potser em va causar una pèrdua de talent”.

“He vist molts projectes que haurien tingut molt èxit i s’han quedat curts d’ambició. Si no hi poses els recursos que toca i no apostes amb força, el projecte surt malament encara que sigui una oportunitat molt clara”.

stats