MARC AMAT
Carlos Pierre

“D’aquí 10 anys a Barcelona ja només es podran llogar habitacions”

Conseller delegat de Badi, plataforma per trobar companys de pis

Carlos Pierre:“D’aquí 10 anys a Barcelona ja només es podran llogar habitacions” / JORDI ROVIRALTA Zoom

Fins el 2015 treballava a la consultora PwC i va deixar-ho per crear Badi.

Exactament. Com que la seu era a Barcelona i jo vivia a Sant Cugat, em passava el dia anant amunt i avall fins que vaig decidir traslladar-me a Barcelona. Primer vaig intentar buscar-hi un pis de lloguer per mi sol, però de seguida em vaig adonar que, amb el pressupost que tenia, no m’ho podia permetre. Va ser aleshores quan vaig començar a considerar l’opció d’anar a viure a un pis compartit. Ara bé, tenia un problema: en cap anunci s’especificava informació sobre les altres persones que residien al pis i gairebé tots demanaven concertar una entrevista prèvia. Llavors vaig topar amb un article escrit per una noia nord-americana que tenia el mateix problema que jo però a l’inrevés: volia llogar una habitació a algú amb afinitats. Com que a les pàgines de classificats rebia 60 trucades però no tenia temps per fer tantes entrevistes, va fotografiar l’habitació i li va crear un perfil de Tinder. Al cap de quatre dies ja havia trobat la persona ideal.

I d’aquí va sorgir la idea de dissenyar Badi.

Sí. Amb aquest cas em vaig adonar de tres coses. En primer lloc, que la gent sempre vol tenir-ho tot al telèfon mòbil; en segon lloc, que la gent que lloga habitacions sempre vol conèixer el perfil dels possibles llogaters, i, per últim, que mostrar a l’anunci un número de telèfon o un correu electrònic ja és un mètode obsolet. Ara es porta el xat instantani. Amb això al cap vaig deixar PwC i vaig crear Badi: una plataforma que permet trobar el company de pis ideal i anunciar habitacions de lloguer. Volem oferir a tothom la possibilitat de venir a viure al centre de la ciutat.

Què en pensa, de la situació dels preus del lloguer a Barcelona?

Calculem que, en els pròxims deu anys, els preus continuaran pujant fins que s’arribi al punt que a Barcelona ja no es llogaran pisos sencers: tan sols habitacions. Si abans era estrany compartir pis, ara les noves generacions ja ho veuen del tot normal. De fet, sovint prefereixen viure en un pis increïble però compartit abans que estar-se tot sols en un pis de 35 metres quadrats. D’aquí uns anys la gent amb diners comprarà pisos per llogar-ne les habitacions. Serà la manera que trobaran de maximitzar els beneficis.

Al mercat ja hi ha altres plataformes, com Idealista i EasyPiso, que controlen una bona porció del mercat. Com pensen fer-s’hi lloc?

De moment ja hem aconseguit ser la plataforma amb més demanda a l’Estat. Tenim 400.000 sol·licituds de lloguer i 6.000 habitacions noves cada mes. La gent està acostumada a pàgines de classificats com Idealista. Encara que són funcionals, ofereixen una experiència d’usuari molt pobre. Em sorprèn que, en deu anys, aquest tipus de plataformes no hagin fet cap esforç per millorar-la. Nosaltres ho hem fet i ja comencem a atrapar Idealista.

Per cert, encara no han monetitzat. Quan tenen previst fer-ho?

Tenim un pla de producte a 10 mesos força potent i ja tenim pensat com ho podem fer. Per ara funcionem amb finançament privat: ja hem aixecat més de 4 milions d’euros en tres rondes d’inversió i en preparem una altra. Volem fer la millor plataforma possible, captar els usuaris i fidelitzar-los per, després, monetitzar.