TALENT
AMELIA PIJUAN

El perfil: Ángel Velasco

Propietari de Torrons Vicens

Ángel Velasco Zoom

Formació

1954-1962

EGB A L’ESCOLA CARMEN TRONCHONI (ACTUALMENT ESCOLA TRES PINS)

“Tenia 8 anys quan va morir el meu pare. Jo era el gran dels tres germans i l’únic desig que tenia en aquesta vida era posar-me a treballar per ajudar la meva mare. Ella sempre es va encarregar de cuidar-nos i fer-nos créixer”

Velasco a la pastisseria Prats-Fatjó del passeig de Gràcia, on hi treballaven prop de 80 persones. “Quan ets jove i tens ganes de lluitar, hi ha molta gent que t’ajuda a pujar” Zoom

Velasco a la pastisseria Prats-Fatjó del passeig de Gràcia, on hi treballaven prop de 80 persones. “Quan ets jove i tens ganes de lluitar, hi ha molta gent que t’ajuda a pujar”

“L’única carrera que he cursat és la de l’experiència. M’he fet a mi mateix, amb la col·laboració del meu fill i envoltat d’un bon equip que vas fent com si fos la teva família”

Experiència laboral

1962-1968

APRENENT A LA PASTISSERIA PRATS-FATJÓ

“Vaig entrar a la pastisseria Prats-Fatjó amb 14 anys, després em van seguir els meus germans. Els mestres que hi havia allà estaven molt per nosaltres, em va servir tant d’experiència professional com personal”

1969-ARA

FUNDADOR DE PASTISSERIES VELASCO

“Amb 21 anys ja tenia la pastisseria muntada en una barriada de Sant Boi. Vaig llogar una botigueta per la qual pagava molt poc, al principi era una granja lleteria. Quan penso que m’hi vaig establir per l’equivalent actual de 25 euros...”

“La gent sempre es demana si l’empresari neix o es fa. Jo sempre dic que es fa, ningú neix ensenyat. Molta gent diu que té un do, però jo penso que la gent es fa a partir de l’experiència i la voluntat d’arribar on vol. És una lluita diària”

1973-ARA

PROPIETARI DE LA FÀBRICA DE BOMBONS I TRUFES GELADES TASSO 2000

2000-ARA

PROPIETARI DE TORRONS VICENS

“Vaig comprar Torrons Vicens, una empresa fundada el 1775. Llavors el torró anava a mal borràs i jo volia renovar-lo i reinventar-lo. Els primers anys vam patir molt: la marca i el cervell de Torrons Vicens estaven cremats. Vaig estar a punt de canviar la marca, però Torrons Vicens té una cosa que és molt important: la tradició”

torro Zoom

torro

“No he pensat mai en constituir un grup gran; quan un té moltes empreses, que cadascú carregui el seu mort. Creiem en les empreses antigues que tenen gran projecció i que pensem que podem remuntar abans que tanquin. Per a nosaltres l’important és el valor humà de la gent que fa molts d’anys que hi treballa”

“Les empreses que han viscut durant molts anys han fet coses bones i dolentes. El que han fet malament s’ha de deixar aparcat i s’ha d’aprofitar l’experiència de les coses bones”

2011-ARA

PRESIDENT DE LA IGP TORRÓ D’AGRAMUNT