Talent
VÍCTOR SOLVAS

El perfil: Albert Salmerón

Director de Producciones Animadas

Albert Salmerón Zoom

Formació

1979 - 1984

BUP I COU A L’INSTITUT MONTSERRAT DE BARCELONA

“L’institut tenia un component cultural molt marcat, i hi vaig coincidir amb gent que després m’he trobat en l’àmbit professional com a gestors culturals o com a artistes”

“És l’època en què començo a entrar en l’escena musical de Barcelona. Igual que a Madrid tenien la Movida, aquí hi havia tot un moviment al voltant de Zeleste o el Casal de Joves Transformadors”

1985 - 1989

LLICENCIAT EN CIÈNCIES DE LA INFORMACIÓ PER LA UAB

“Em vaig decidir pel periodisme perquè em permetia tenir una visió molt global de la realitat i tocar temes molt diferents i que m’interessaven”

“Durant la carrera començo a organitzar concerts dels grups dels meus amics. Preparo la producció, enganxo cartells i faig de mànager. Era un ‘hobby’, però estava començant la meva carrera com a promotor sense saber-ho”

La sala Apolo va ser l’escenari de la festa del 20è aniversari de Producciones Animadas, en què el cantant Miqui Puig va versionar cançons d’artistes com Mishima o Los Planetas amb l’Original Jazz Orchestra del Taller de Músics Zoom

La sala Apolo va ser l’escenari de la festa del 20è aniversari de Producciones Animadas, en què el cantant Miqui Puig va versionar cançons d’artistes com Mishima o Los Planetas amb l’Original Jazz Orchestra del Taller de Músics

Experiència Laboral

1991 - 1992

COORDINADOR DE REDACCIÓ DE LA REVISTA ‘AJOBLANCO’

“Em passava el dia a la redacció, corregint textos, preparant reportatges i fent crítiques culturals, però també vaig fer molt de carrer. Era una feina molt versàtil”

“Durant aquell any també vaig crear Producciones Animadas, i va arribar un moment en què vaig haver d’escollir. Vaig continuar lligat al periodisme col·laborant amb mitjans com ‘Rockdelux’ o el ‘Tentaciones’ d’‘El País’”

1991 - ACTUALITAT

FUNDADOR I DIRECTOR DE PRODUCCIONES ANIMADAS

“La promotora neix per la voluntat de quatre amics entusiasmats amb l’escena de clubs i concerts de Londres. Veiem un forat per dedicar-nos al món de la música i creem un projecte sense saber cap a on anirà”

“Tenim els primers problemes econòmics quan fem el salt internacional. L’estiu del 1992 vam fer gires per Barcelona i Madrid amb les bandes d’‘acid-jazz’ Galliano i The James Taylor Quartet, i entenem la complexitat del negoci”

1995 - 2001

DIRECTOR DE COSMOS RECORDS

“Vam crear una discogràfica per publicar un recopilatori amb artistes ‘dance’ de Barcelona i allò va anar a més. Va ser molt estimulant, ja que vam tenir músics com Madelman, Chop Suey, Peanut Pie o Aviador Dro, i vam poder treballar en la seva història, imatge i disseny, a més de la producció dels discos”

2000 - 2003

DIRECTOR ARTÍSTIC, BARCELONA ACCIÓ MUSICAL (BAM)

“Vam ser uns actors importants en la introducció i popularització de la música electrònica a la ciutat i a l’Estat. Feia anys que col·laboràvem amb les institucions. El nomenament va ser un reconeixement”

2017 - ACTUALITAT

PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE PROMOTORS MUSICALS (APM)

“A l’APM he descobert el paper polític de representar tots els actors de la indústria per defensar-los, transmetre les seves preocupacions i avançar en la legislació i protecció del sector”

“La música segueix sent la gran marginada dins de la cultura. Les mentalitats no canvien i tenim un llast històric difícil de superar”