SERVEIS
Emprenem  /  Startups 23/10/2016

La febre del cangur: marxar a Austràlia per esquivar l’atur

L’agència Trekyourway gestiona tots els tràmits per marxar a aprendre anglès i treballar al país oceànic amb un visat d’estudiant

Paula Solanas
2 min
La febre del cangur: marxar a Austràlia per esquivar l’atur

Vendre la casa, comprar un bitllet d’avió i posar rumb a Austràlia. Sergi Romagosa treballava en la construcció quan va esclatar la crisi i el seu negoci va sumar-se a la llista d’empreses que la bombolla immobiliària va conduir a la ruïna. Tenia 43 anys, ganes de treballar i poques oportunitats en un mercat laboral marcat per l’atur. La resposta a la seva situació la va trobar a l’altra punta del món. Va convèncer la seva dona per vendre’s la moto i la casa i passar a viure de lloguer. Amb els diners, es va pagar un curs d’anglès i un bitllet rumb a Sidney per marxar a estudiar a Austràlia. L’aventura només va durar quatre mesos, però Romagosa va tornar dels antípodes amb una idea de negoci sota el braç. “En un principi, em vaig proposar gestionar anys sabàtics per a australians que volguessin aprendre castellà a Barcelona”, explica. El projecte el feia amb una sòcia australiana, però ella s’ho va repensar i el negoci no va prosperar. Aleshores Romagosa va decidir girar la truita i crear Trekyourway, una agència per gestionar els visats de persones que, com ell, busquessin una nova oportunitat a Austràlia.

L’empresa fa d’intermediària entre els alumnes i una cinquantena d’escoles d’idiomes i ofereix un paquet complet: curs d’anglès, allotjament, tràmits per aconseguir el visat i, fins i tot, certificats laborals específics per treballar a l’hostaleria o la construcció. El visat d’estudiant australià permet treballar un total de 20 hores setmanals, sempre que el nouvingut segueixi algun tipus de formació. De fet, el document també inclou la possibilitat de fer-se autònom, dins uns límits de facturació, per complementar el salari. Segons Romagosa, els sous elevats són una de les principals raons -juntament amb el bon clima i l’aprenentatge de l’anglès- que empenyen els estudiants a pujar a l’avió.

“Hi ha persones que han marxat amb 800 euros al compte i han tornat amb 5.000, però això sempre depèn molt de l’actitud amb què marxis”, raona. No obstant això, l’empresa recomana emprendre el viatge amb un mínim d’estalvis, ja que no pot garantir quan es trobarà feina. Tot i així, Romagosa admet que amb un 5,6% d’atur, trobar feina a Austràlia a l’hostaleria o en serveis de neteja és pràcticament una qüestió de dies.

L’agència va començar a organitzar els viatges d’estudis fa sis anys, abans que la moda de l’any sabàtic australià agafés tanta volada, però a poc a poc ha afegit noves opcions. Nova Zelanda i el Canadà són les altres destinacions estrella. Trekyourway no vol donar xifres sobre la seva facturació, però l’empresa ha passat d’enviar 15 alumnes a l’estranger el 2010 a 140 l’últim any. A més, des de fa uns mesos compta amb una altra pota, l’acadèmia Trek Language a Barcelona, que ofereix cursos d’anglès per aconseguir el certificat IELTS, un dels requisits del govern per poder posar peu al paradís oceànic.

stats