TECNOLOGIA
XAVIER GRAU

Una xarxa social perquè fabricants i transportistes puguin estalviar

Transtic és una aplicació web que genera transparència i estalvi de despeses en la gestió del transport

En només tres mesos, Transtic ha aconseguit generar una cartera de més de cent clients entre fabricants i transportistes. Es tracta d’una aplicació web en què l’empresa Digital Mami, de Barberà del Vallès, treballava des de l’any 2013. Una eina concebuda com una xarxa social que permet posar en contacte fabricants i transportistes. Però no només per relacionar-los socialment, sinó per fer negoci. Quan un fabricant ha de transportar una mercaderia, els transportistes poden fer-la arribar on calgui de manera transparent i amb absoluta confidencialitat sobre l’oferta.

El resultat és que l’eina “permet guanyar temps, diners i llibertat”, segons José Manuel Zapata, gerent de la companyia. Però a més la transparència, la informació en temps real i la comoditat en la contractació permeten reduir un 20% les despeses de transport i la seva gestió, segons Zapata.

Per poder treballar amb aquesta aplicació, els fabricants i els transportistes s’hi han de donar d’alta. Després, el fabricant pot publicar quina ruta necessita cobrir i els transportistes poden fer la seva oferta. Això optimitza el transport, ja que els camions poden buscar mercaderies per a viatges de tornada que farien buits. I a més, en ser un projecte internacional, permet a transportistes petits i mitjans accedir a territoris que fins ara tenien vedats. Transtic ja està funcionant a Europa -bàsicament Espanya, França, Portugal, Polònia, Itàlia i el Regne Unit- i s’ha començat a desenvolupar als Estats Units, el Brasil, Mèxic, l’Argentina i Xile.