ANDREA RODÉS

Un servei de lloguer de ‘campervans’ a Barcelona

Úrsula Barri i la seva parella tenen una passió: viatjar en autocaravana. “Hem dormit en llocs que no trobaries ni en un hotel de cinc estrelles”, diu Barri, gestora cultural. En el seu últim viatge a Nova Zelanda van descobrir una alternativa similar: la campervan, una furgoneta convencional, és a dir un turisme, però adaptada i homologada per poder portar una petita cuina amb gas. “Conduir una campervan fa menys por que una autocaravana i et serveix per iniciar-te”, explica Barri.

En tornar a casa van veure que el servei de lloguer de campervans no existia a Barcelona, excepte en alguns punts de la rodalia, allunyats de la ciutat, així que han decidit implantar el negoci a la capital catalana. L’empresa es diu Cargoling i es basarà en el lloguer del model de furgoneta Fiat Doblo alimentada amb GLP (gas líquid), “més ecològic i barat que la gasolina”, diu l’emprenedora. Per a la transformació de l’interior compten amb un mòdul adaptat, que integra pica, cuina i electrodomèstics, dissenyat per l’estudi de disseny Industrial Ovice, de Sant Cugat.

“La nostra diferenciació és que serem al centre de Barcelona, ens enfocarem principalment a turistes estrangers i gent que vol provar aquesta manera de viatjar, que és tendència arreu del món, sobretot al nord d’Europa”, diu Barri. Per desenvolupar el projecte han invertit de la seva butxaca per comprar el primer vehicle i han demanat un crèdit a l’ICO, però calculen que necessiten 25.000 euros més per poder garantir el servei.