BERNAT VILARÓ

Els resultats del suport a emprenedors

El Tecnocampus ha ajudat a crear 430 empreses des del 2010

El Tecnocampus de Mataró, gràcies al servei de suport als emprenedors i les empreses, ha ajudat a crear 430 empreses des del 2010. És el resultat de l’assessorament que han rebut un total de 2.815 persones en el marc dels diversos itineraris de suport a emprenedors. Aquests últims cinc anys, a més, des de l’obertura de la nova seu del Tecnocampus al Rengle, la incubadora del centre universitari ha tingut allotjades 54 empreses de nova creació. N’hi ha 11 que continuen al parc, com ara les conegudes Verkami, plataforma líder en el crowdfunding cultural, o Minoryx Therapeutics, que acaba de rebre una injecció d’1,6 milions d’euros per als assajos del primer medicament contra una de les malalties minoritàries que investiga.

Pel que fa al programa Aprendre a emprendre, hi ha hagut 154 tallers i 4.508 alumnes de 24 escoles. Totes aquestes dades de balanç les va anunciar dimecres el president del Tecnocampus, Miquel Rey, en una compareixença on també va anunciar el calendari d’accions sobre l’emprenedoria per al 2015. Van acompanyar Rey els dos guanyadors de l’última edició dels premis Creatic, Alfred Rivas (Slid) i Ruth Turró (Fit&Sit), que van destacar els avantatges que els comporta l’assessorament i la ubicació al Tecnocampus.

Aquests serveis consten de diferents itineraris d’acompanyament, que inclouen des d’una sessió a Emprendre amb èxit (acollida grupal a persones que volen desenvolupar un projecte empresarial), càpsules formatives, assessorament personalitzat, tutorització del projecte amb metodologies diverses, accés a finançament i acompanyament en l’arrencada de l’empresa.

Ara s’afegeix a l’oferta el programa Pre seed, amb el qual es buscarà finançament a projectes universitaris innovadors. A més, també es manté una proposta per a projectes d’alt valor afegit com és l’InnoEmprèn, que acaba d’obrir el període de recepció de candidatures amb un especial èmfasi en l’àmbit del tèxtil.