TECNOLOGIA
-PAULA SOLANAS

Quan la resposta és una fusió

Between és la unió d’Adiciona i Solid Engineering, dues consultores tecnològiques que preveuen facturar 12,5 milions d’euros juntes el 2015

“LA MIDA SÍ que importa en les empreses”. Amb aquestes paraules l’enginyer Óscar Serret, un dels dos socis de la consultora tecnològica Solid Engineering -guanyadora del premi Pimec 2015 a l’empresa petita més competitiva-, explica la seva fusió amb Adiciona, una empresa del mateix sector especialitzada en les TIC. Les dues companyies, que ofereixen serveis complementaris per a empreses i ja havien col·laborat anteriorment, han decidit sumar esforços per fer front a la crisi. El resultat d’aquesta operació ha sigut Between, un projecte empresarial que esperen que els permeti créixer tant en el mercat estatal com en els estrangers. Per a les dues companyies, el 2014 va ser un “any coet”, els consultors tecnològics van facturar un 53% més que l’any anterior, i en el cas d’Adiciona l’augment va ser de més d’un 65%. Amb aquesta fusió que es va començar a plantejar el 2012, l’empresa no farà canvis en la plantilla, sinó que preveu contractar fins a 50 nous treballadors d’aquí a finals d’any.

Between imagina el seu futur amb la vista posada en altres mercats. Solid Engineering opera amb èxit al mercat asiàtic, concretament a Singapur, la Xina, Malàisia i Sri Lanka. El pròxim pas és que els seus serveis tecnològics arribin a altres espais com ara el Regne Unit o Centre Europa. Actualment al voltant d’un 25% de la facturació prové de l’exterior, però en un futur pròxim el seu objectiu és revertir aquesta proporció. De moment preveuen que anant de la mà facturaran 12,5 milions el 2015 i passaran a tenir una plantilla de fins a 240 treballadors.