OPINIÓ
Empreses 27/05/2012

El rei dels caps de setmana

Jordi Sabaté
2 min

Ara que Chrome ja ha fet el sorpasso a Internet Explorer, val la pena explicar una anècdota curiosa que s'ha produït en les últimes setmanes. Resulta que, segons un estudi de StatCounter, Chrome ja superava Internet Explorer com a navegador predilecte dels usuaris, però només els caps de setmana.

La resta de la setmana era el navegador de Microsoft qui manava en els nostres ordinadors d'una manera clara. Els analistes no van trigar a trobar una explicació a aquest estrany i cíclic comportament: el cap de setmana la majoria de les persones que es connecten a internet ho fan des dels seus propis ordinadors i no des dels de la seva empresa.

En resum, quan ens donen llibertat d'escollir, ens estimem més usar Chrome (estadísticament), però quan toca treballar ens hem de conformar amb el que ens imposa l'empresa, que per això ens paga. I moltes empreses opten per Internet Explorer per diverses raons.

La primera és la falsa impressió de seguretat i control que dóna als que manen "el navegador de tota la vida", tal com es veu Explorer. Hi ha molta desconeixença a les altes esferes del que són les noves tecnologies i això porta a l'aposta pel que, si més no, sembla fiable perquè fa molts anys que està present.

Una altra raó del domini d'Explorer als ordinadors corporatius és la deixadesa de molts caps de manteniment, que s'obliden tant d'actualitzar el programari dels equips a les seves versions més modernes com de buscar alternatives al que ve establert per defecte, que és el que ha estat durant molts anys Internet Explorer. De fet, el principi de la conquesta de Chrome al sector dels navegadors ve arran d'una sentència de la Comissió Europea que va obligar Microsoft a donar alternatives a Internet Explorer en els ordinadors nous que duien instal·lat Windows. De vegades no cal que els analistes entrem a jutjar qui és millor que qui, ja ho decideixen els usuaris tots solets.

Jordi Sabaté és analista tecnològic

stats