L’EXECUTIVA AGRESSIVA
L’EXECUTIVA AGRESSIVA

Saber què passa

Avui, sense tenir gaire clar per què, he pensat en com seria dirigir una empresa amb 150 persones. Ho he fet després de llegir sobre una companyia que, amb poc més de dos anys de trajectòria, ha arribat a tenir aquesta dimensió i, no només això, sinó a tenir presència a prop de 40 països de tot el món: a Europa, a Amèrica Llatina...

Lògicament, el primer que he pensat és que necessitaria un equip directiu, és a dir, persones que m’ajudessin a dirigir els diferents departaments que, a la vegada, tindrien la seva estructura. Seria com una piràmide, per entendre’ns, amb diversos nivells.

Això evitaria que jo mateixa ho pogués controlar tot. Hauria de confiar que els meus directius fessin bé la seva feina, i que a més vigilessin que els seus subordinats fessin bé la seva. I alhora hauria d’establir un sistema de comunicació que permetés que de sota de la piràmide la informació arribés a dalt de tot, on jo, en última instància, hauria de prendre les decisions i definir el rumb estratègic.

Estic totalment segura que les 150 persones treballarien com 100 en una empresa com la meva, on ens estructurem en una mena de T invertida, on jo ho controlo pràcticament tot. La part improductiva estaria en la burocratització de l’empresa, en els que cacen mosques, en els que només pensen a trepar, en els que es dediquen a barallar-se entre ells o en els caps que suposen un entrebanc més que no pas una ajuda per a la feina dels que tenen a sota. El pitjor de tot és que si la meva empresa segueix tirant endavant, arribarem algun dia a aquest inevitable mar d’ineficàcies i temps perdut.

L’any 2015 el començarem, a la meva petita empresa, amb vuit treballadors, i ja començo a tenir una sensació inquietant de descontrol. La síntesi, brillant i senzilla, d’aquest sentiment l’he recordat del que em va dir fa poc un amic emprenedor com jo i que té una empresa amb nou treballadors: “Ja no sé què passa”.

Brindo per les meves preocupacions d’executiva amateur.

Bon any nou a tothom.