Empreses 23/06/2013

El petit 'hacker'

L'executiva Agressiva
2 min

Diumenge passat vaig tenir sopar a casa. Com que aquesta no és una columna gastronòmica, no us explicaré com fer peix a la brasa, executiva agressiva style... El que volia explicar aquí és una conversa amb un dels meus convidats, una persona uns deu anys més gran que jo (que ja sumo trenta primaveres) i mare d'un fill d'uns tretze anys aficionat als ordinadors.

Ens va explicar que el fill passa moltes hores davant la pantalla. Sap programar i juntament amb uns amics ha muntat una web on fan coses que ella no entén del tot. Només us diré que té a veure amb uns skins d'un joc molt popular entre els gamers d'aquesta dècada.

Preocupada, ha pres la decisió d'acabar amb tot això, i ha acotat el nombre d'hores màxim que el seu fill pot estar endollat a l'ordinador. El més important, creu la mare, és que el jove aprenent de hacker es dediqui a estudiar matemàtiques, llengua, literatura, educació cívica o totes aquelles altres coses modernes que avui dia s'imparteixen a l'ESO.

La meva resposta va ser tèbia: millor no ficar-se en l'educació dels fills d'un altre... Però el que penso és que, segurament, la decisió de la mare és un error (almenys en part). A més de molta capacitació en tots els nivells de la vida acadèmica, el que avui en dia demana una empresa als seus treballadors és un domini suficient dels ordinadors. Em faig creus que en el meu equip hi hagi gent cinc o deu anys més jove que jo (una eternitat en termes tecnològics) que em demani ajuda per portar l'Excel o per connectar-se a un simple FTP.

També crec que les empreses (o la vida laboral en general) demanaran als joves que ara pugen capacitat d'assumir reptes, de tenir iniciativa i de ser autodidactes. El món és cada cop més competitiu i inestable. I qui sobreviurà serà la gent creativa, inquieta, autònoma i agosarada.

L'executiva agressiva és una jove emprenedora. Envia-li un correu a executivaagressiva@gmail.com

stats