SALUT
Empreses 14/06/2015

Si no pot pagar-se un metge privat, cliqui aquí

iGlobalMed és una plataforma que gestiona consultes mèdiques a un preu més assequible com a alternativa a les mútues convencionals

Júlia Manresa
3 min
Si no pot pagar-se un metge privat, cliqui aquí

Els metges també volen treure profit de les plataformes 'online'. Per a qualsevol professional de la medicina, les consultes privades són la manera més rendible de treballar. El benefici que un doctor privat treu d’una consulta que prové d’una mútua pot ser fins a deu vegades inferior al d’una consulta convencional. Entremig d’aquesta forquilla de preus, Miguel Fernández, fill, nét, cosí i nebot de metges, hi ha trobat un espai que ofereix una terme intermedi tant per a professionals com per a pacients a l’hora de contractar un servei de consulta mèdica. L’empresa es diu iGlobalMed i es podria definir com una agència privada de metges 'online'.

Aquesta empresa gestiona una xarxa de 400 metges especialitzats en 51 ciutats espanyoles, però serà a Catalunya on estengui primer el seu servei més enllà de les principals capitals urbanes. Hi ha des de dermatòlegs, cirurgians, psicòlegs i psiquiatres fins a serveis de neumologia i endoscòpia. iGlobalMed permet que els metges treguin el màxim profit econòmic de la seva consulta en comparació amb el que treuen de les visites que els arriben a través d’una mútua. A més, és aquesta empresa qui els fa tots els tràmits per oferir el servei. La plataforma gestiona l’agenda del professional i posa en contacte el pacient amb el metge de l’especialització que sol·licita a través de l’eina 'online'. El preu de la consulta és tancat i més barat que una visita privada, entre 60 i 100 euros, dels quals iGlobalMed s’emporta un 20% de comissió.

Tot plegat és una opció més en el sector de la sanitat privada per al pacient que no vulgui o pugui contractar una mútua i tampoc estigui disposat a pagar el cost d’una consulta privada. Gema Pérez va utilitzar iGlobalMed l’any 2013 per a una visita dermatològica que no cobria la seva mútua sanitària. “Vaig trobar que el mateix metge que em cobrava 150 euros per visita oferia el mateix servei per iGlobalMed més barat”, explica. Gema Pérez va trucar-hi pensant que seria una oferta similar a les que es poden trobar al portal web Doctoralia, una mena de pàgines grogues de medicina privada amb ofertes de serveis. Però com que a l’inici eren un equip petit, va ser el mateix Miguel Fernández qui la va atendre i li va gestionar la visita. “La diferència és que ells t’agafen el telèfon i fan la gestió només amb certs metges amb qui tenen acords, no tothom que vulgui anunciar visites privades barates”, aclareix la Gema, que per això també va utilitzar aquest servei més endavant per a una operació de cirurgia d’un familiar d’edat avançada, a qui l’assegurança mèdica no cobria les despeses d’una operació amb risc.

Ara per ara, iGlobalMed compta amb acords amb 15 hospitals de tot l’Estat i quatre a Catalunya, entre els quals hi ha la Clínica Teknon i la Dexeus. A través d’aquesta plataforma en línia s’han fet més de 2.000 serveis mèdics i s’han atès uns 1.500 pacients amb un equip de nou persones que treballen des de Madrid.

Miguel Fernández reconeix que part de l’èxit d’aquest negoci, que ha multiplicat per cinc la seva facturació el segon any, és l’afebliment del servei de sanitat pública a l’Estat, a més del creixent ús d’internet per fer primeres consultes mèdiques. iGlobalMed va facturar 100.000 euros en el seu primer exercici i va tancar el seu segon any fiscal el febrer d’aquest any amb 500.000 euros. A banda, a principis d’aquest mes van tancar la primera ronda de finançament extern amb 300.000 euros. El pròxim pas és crear una aplicació mòbil de la plataforma el 2016.

La debilitat de la sanitat pública fa que siguin països com Itàlia, Anglaterra i alguns de Sud-amèrica els que s’hagin interessat per aquest projecte. D’entrada, iGlobalMed és un clar competidor per al sector de les mútues i, de fet, Fernández està convençut que “els acabaran comprant”.

stats