24/11/2022

Welcome pack

2 min
Oficina

“Hola, si estàs llegint aquesta carta de benvinguda, és que has sigut enganyat per treballar a l’empresa X. No pateixis, hi ha coses pitjors”. Així comença la carta que hem preparat per als treballadors de la meva empresa, als quals hem decidit fer un welcomepack ben maco. La idea de la carta no és meva, sinó d’una persona que, al veure el to legalista de les recomanacions de comportament i convivència i tot el rotllo del protocol contra l’assetjament sexual que hem inclòs en aquest pack, em va mirar amb cara de “Tu et penses que això es Google?”

La idea d’aquest paquet, inspirat en les millors pràctiques de què he sentit a parlar, és posar negre sobre blanc coses com que s’ha de col·laborar amb la ciberseguretat de l’empresa (per exemple no deixant la sessió de l’e-mail oberta en qualsevol ordinador), s’ha de cuidar el material informàtic (el de la Ricoh ens va definir com “uns troglodites” al veure com hem deixat la impressora) o quines són les claus d’accés a les eines que una necessita per treballar.

A la carta, però, he decidit confessar certes coses, ja que la veritat sempre és més còmoda i duradora que la mentida. Per exemple, explico que no tenim futbolí ni aparcament per a les bicicletes i que, tot i que a dreta llei som una puntcom, a vegades ens falla la xarxa wifi. “Som una empresa petita, però amb el cor voluntariós i aventurer”, matiso.

“Podríem dir-te que som persones ordinàries intentant fer coses extraordinàries, o que som gent normal que a vegades fa coses increïbles i que la resta dels dies sobreviu al caos, o que som professionals increïbles que fan fàcils les coses que als altres els semblen difícils o que som uns impostors que es fan passar per gent que sap el que fa. En qualsevol cas, podràs descobrir-ho tu mateix d’aquí poc temps: ara ets un de nosaltres”.

.

stats