11/10/2020

2020, versió 2

2 min

Els que porteu el dia a dia d’una empresa sabreu que, la majoria de vegades, la cosa va d’un bon story telling. Un producte pot quallar o no en funció de com es vengui. Un equip pot estar motivat o no en funció de com se li expliqui l’objectiu. I una negociació pot tirar endavant o no segons què i com ho expliquem. Tot es resumeix en com venem les coses. Aquesta setmana, la directora comercial de la meva empresa i jo ens hem inventat una d’aquelles històries que, si surt bé, recordarem molt de temps. A principis de setmana vam mirar, com toca cada set dies, l’evolució de les vendes, que aquesta vegada eren més importants perquè marcaven el tancament de trimestre.

Al març, quan aquest malson va començar, vam fer un primer pla de xoc, amb retallades i, per descomptat, un objectiu de facturació amb dos escenaris: pla Vietnam, un desastre, i pla Txernòbil, un desastre absolut. A finals de juny, quan l’estat d’alarma ja no era vigent i teníem una mica més de visibilitat, vam revisar previsions i ens vam adonar que potser ens havíem passat una mica amb l’escenari més pessimista. Ara ens hem plantat a finals de setembre i només ens quedem 70.000 euros per assolir l’objectiu. Un objectiu que, com us imaginareu, suposa una davallada d’ingressos de prop del 50% respecte al 2019.

Bé. Si volem que aquest 50% de caiguda sigui una mica menys, alguna cosa hem de fer, i ens hem inventat un bon story telling, una història, vaja. Hem decidit que, com que el 2020 està sent un any de merda, a la nostra empresa l’any s’acabarà a l’octubre. Això vol dir també que tenim un mes per assolir l’objectiu de tot l’any i el dia 1 de novembre farem un nou pla comercial per al 2020V2, que tindrà només dos mesos. I tot això de més que ens emportem. Hauríeu de veure com està de motivat l’equip comercial, però també el no comercial. Ahir a la tarda tota l’empresa va aplaudir una comercial que havia aconseguit un acord de més de 20.000 euros. No sé si ho aconseguirem o no, però l’alegria en moments així és molt important. Comencem el compte enrere per al 2020V2.

stats