02/07/2022

‘Telecos’ contra la inflació

2 min

Ara que cal armar-se de valor abans d’aturar-nos a la benzinera per omplir el dipòsit i que la caixera del supermercat ens donarà segur un disgust, és gairebé d’agrair que un dels components de la despesa familiar encara estigui resistint l’alça dels preus: la factura de telecomunicacions. Les quatre grans companyies amb xarxa pròpia mantenen de fa temps una guerra de preus sense apujar-los gaire, sigui per robar clients a la competència, sigui per evitar que marxin a operadores de baix cost. Però sobretot, estan redissenyant les tarifes per fer-les més atractives i que cada abonat tingui l’opció de pagar menys. Així, Telefónica va crear fa pocs mesos MiMovistar, on el client pot configurar el seu paquet triant només allò que necessita.

Aquesta setmana ha sigut Vodafone qui ha simplificat el seu quadre de tarifes convergents i n’ha deixat només quatre, totes sense límit de dades al mòbil. La bàsica inclou per 49 euros al mes internet fix a 600 megabits per segon (Mbps) i una línia de mòbil. Fins ara, la proposta més econòmica amb dades ilimitades només arribava als 300 Mbps i costava gairebé 57 euros. A l’altre extrem trobem la Hogar Ilimitable, amb fibra de 1 Gbps, dues línies de mòbil i 100 canals de televisió per 90 euros mensuals, nou euros menys que l’oferta anterior més semblant, tot i que no idèntica. Orange encara no ha abaixat preus formalment, però està aplicant descomptes promocionals.

Tot i això, les telecos no renuncien a incrementar ingressos per altres vies, una de les quals és la venda de telèfons, tant oferint-los en els contractes nous com afavorint la renovació dels terminals. En tots dos casos, l’argument és la compatibilitat amb el 5G, però com que la majoria dels consumidors no perceben una millora substancial de l’experiència d’ús, el ganxo actual és el preu: si voleu canviar de mòbil, no us costarà gaire que la vostra companyia us vengui un model 5G per poc més de 300 euros.

stats