15/01/2023

Què fer quan t'has estancat a la feina

2 min
Oficines de Cuatrecasas al 22@ de Barcelona.

Tinc 30 anys, soc consultor des que vaig acabar la carrera i em sento estancat. Voldria passar a treballar a empresa final. Què puc fer?

Nacho, Barcelona

Sentir-se estancat pot ser frustrant; per tant, d'entrada no et tanquis cap porta. Et recomano que primer defineixis què vols fer realment i després valoris quin format de relació laboral et pot encaixar més, ja sigui un contracte amb una empresa, com a freelance o d'altres.

El motiu més habitual per sentir-nos estancats és la combinació de percebre que fas una feina amb pocs reptes i amb tasques repetitives i que no pots treure a lluir les teves habilitats. Per tant, el primer que has de fer és identificar en quines tasques et sents més còmode i destaques. En altres paraules, descriu el teu avantatge competitiu. Per fer-ho, et pot ajudar la vida laboral. Pensa en totes aquelles tasques i projectes que durant aquests anys de vida laboral han suposat un repte, amb quines has gaudit, estàs satisfet dels resultats o una combinació d’aquestes característiques.

Quan estiguin llistades, valora de l'1 al 10 cadascuna d’aquestes accions, considerant 1 com a projecte poc rellevant i 10 com a projecte transcendental. Selecciona les tasques i projectes amb una puntuació superior al 7 i respon a les dues preguntes següents: quins tres elements tenen que les fan tan interessants? Quines tres habilitats has utilitzat per desenvolupar-les? La primera pregunta respon a quina àrea de consultoria et pots orientar, la segona en quines coses gaudeixes i destaques. Saber explotar el teu avantatge competitiu en l’entorn de mercat que ho pot apreciar és la clau per evitar sentir-te estancat.

El segon pas és definir com aquestes tasques encaixen en el teu sector. És a dir, ¿habitualment és personal de dins l’empresa qui executa aquestes tasques, consultors freelance o empreses de consultoria com per a qui treballes actualment? Aquest és el punt més delicat, ja que has de trobar l’equilibri entre el que vols fer i el format en què es pot fer, per no tornar-te a sentir estancat.

stats