25/06/2022

Segona quinzena de juliol

2 min

Ja comença a ser famós en la meva empresa això de dir que ja ho mirarem la segona quinzena de juliol. Les urgències de l’execució són tan intenses durant el curs ordinari que hi ha coses que no es poden fer més que en èpoques vall d’activitat, i hem anat posposant molts assumptes per aleshores.

Coses poc estratègiques, com fer un inventari dels ordinadors, ordenar el magatzem o configurar una cosa d’aquestes complicades del Google Suite, només es poden fer quan una té una mica de cap fred i, lògicament, temps d’execució. Però també coses força importants, com tractar els detalls d’un projecte d’aquells que ens han de canviar la vida.

A més a més, en aquesta segona quinzena de juliol ens hem proposat fer el pla d’empresa dels pròxims tres anys, i el pla comercial del 2023 (ja que hem comprovat que no funciona fer-ho el desembre del 2022).

Quin és el problema? Fonamentalment n’hi ha dos. El primer és que la segona quinzena de juliol només dura quinze dies, i el segon és que, quan una organització està tan acostumada a gestionar les urgències, no és ni de bon tros òptima quan no té un deadline a sobre.

Per sort o per desgràcia, a la segona quinzena de juliol la segueix el mes d’agost, en què afortunadament tothom pot posar una mica de terra pel mig amb l’oficina i els problemes del dia a dia. Però el cap segueix funcionant.

Màgicament, les idees més importants sempre acaben sorgint en els ambients més estrambòtics, com per exemple a la cua de la gelateria, a la plaça del poble prenent una cervesa o després del combo piscina+migdiada.

De totes maneres, mantinc força esperances per a la segona quinzena de juliol. El 15 de juliol penso fer un calendari, dia a dia, de les coses que hem de fer, com si el món s’acabés l’endemà. Si som amb això la meitat de productius que quan el temps d’entrega s’aproxima al zero, el curs vinent podem ser imparables.

stats