24/10/2020

Els protocols que funcionen

2 min

Fa dies que penso que Salvador Illa, Alba Vergés o Isabel Díaz Ayuso haurien de passar un dia per l’escola bressol de la meva filla. Allà sí que saben fer protocols i estic segura que podrien afrontar la pandèmia del covid-19 amb la determinació xinesa i la fiabilitat pròpia de Nova Zelanda.

La meva nena (que té un any i mig) ha estat afortunada de tenir plaça en una escola bressol pública una mica més a prop de casa que la privada que tenia abans del confinament. Tot i que l’horari és més restringit i l’escola és una mica més cara, hi sortim guanyant perquè és a prop de casa meva i de casa dels meus pares. Però els protocols han resultat una trampa mortal. I sento molt dir-ho, però en general són poc compatibles amb una vida professional com la d’una empresària de 38 anys. Començant per l’adaptació.

Resulta que la primera setmana del curs la nena només hi va una hora al dia, amb el pare, mare o avi present tota l’estona, perquè s’adapti a l’entorn, els alumnes, etc. Passats uns dies tens la sort de poder-la deixar una hora i quan fa deu dies, si l’infant no causa gaire terrabastall, es queda a dinar, i al cap d’uns dies més fins i tot surt a les tres de la tarda.

En total, quinze dies en què l’Executiva Agressiva hauria estat l’executiva absent si no fos per l’ajuda dels meus pares, que són l’única opció a la meva vida que ens permet a mi i al meu marit ser empresaris i pares.

Ara que l’àvia comença a tenir compromisos durant la setmana (té més vida a banda de ser àvia, per sort) i mentre el meu pare no es jubila, el protocol familiar es complica. Tot és possible amb organització; però l’escola és un focus d’imprevistos inajornables en forma de trucades de “la nena té molts mocs” o “ha fet tres defecacions toves”. Si una persona m’entén, en compensa deu que em puguin jutjar com una delinqüent mala mare i incívica filofeixista.

Sempre he pensat que una política realment progressista a favor de les dones són escoles bressol de qualitat i assequibles. Ara hi afegeixo: amb sistemes que, com a la privada, també atenguin la seva importància en termes de conciliació professional.

stats