04/06/2022

No podria treballar per a Elon Musk

2 min

A Elon Musk sempre se l’ha considerat un gran innovador. Va crear primer PayPal, després Tesla i finalment SpaceX. A aquest espectacular currículum d’empreses hi hem d’afegir Twitter, ja que acaba d’iniciar el procés per convertir-se en el seu propietari d’aquí poques setmanes.

Doncs bé, aquest mateix visionari ha enviat aquesta setmana un correu a tots els seus treballadors de Tesla anunciant la fi del teletreball. De fet, no l’elimina del tot perquè permet que qui vulgui es connecti a distància, sempre que ja hagi complert les 40 hores setmanals de manera presencial. A més, el magnat sud-africà tanca el seu escrit amb un missatge indicant que a qui no li agradi aquesta decisió haurà de deixar Tesla i marxar a treballar per a una altra empresa. Deunidó, en Musk!

Quan el març del 2020 el món es va aturar, el teletreball va permetre que la majoria de les empreses continuessin operant amb prou èxit. Ara, quan la gran majoria ja hem tornat a les nostres oficines i escriptoris, el model que s’ha imposat és l’híbrid, amb una part més o menys important de teletreball. Tot plegat funciona per un parell de raons: millora la productivitat i millora l’equilibri entre la vida personal i la professional, sobretot per l’estalvi de temps en el transport de casa a la feina.

Vull pensar que el problema de Musk amb el teletreball no és que estigui en contra d’allò que els nord-americans anomenen work life balance, sinó que té més a veure amb la productivitat. Però ja comencem a tenir dades que confirmen el seu increment. La Universitat de Stanford ha realitzat un estudi amb 16.000 persones durant 9 mesos i confirma un augment de la productivitat del 13%. Altres recerques, com la de ConnectSolutions, afirmen que el 30% dels que teletreballen fan més feina en menys temps i que el 24% aconsegueixen completar més tasques en la mateixa estona.

Potser no és tan innovador com sembla, aquest noi.

stats