27/11/2021

Per què no callo?

2 min

Recordeu quan l’emèrit Joan Carles li va dir allò de “Por qué no te callas” a Hugo Chaves? Un client empresari em va dir l’altre dia el que ningú vol sentir: potser en els nostres escenaris del 2022 hem de preveure un altre confinament o una mutació del covid-19 que torni a comprometre la situació econòmica i social i, per tant, la nostra activitat empresarial. No vaig poder evitar pensar en aquella cimera iberoamericana, quan l’exmonarca va dir el que li va sortir de l’estómac al líder veneçolà. Però, lògicament, vaig quedar-me calladeta.

La conversa va virar aleshores en un sentit més còmic, quan va parlar de la missió Dart de la Nasa: la nau Double Asteroid Redirection Test va sortir a l’espai aquest dimarts per xocar amb un asteroide amb l’objectiu de desviar-ne la trajectòria. Amb la sort que tenim, estimats contemporanis, després d’una pandèmia global la cosa següent podria ser un meteorit assassí... per continuar la ratxa.

I què més? Llegeixo més notícies que posen els pèls de punta: la formiga boja, una espècie invasora de l’Àfrica tropical, ha aparegut al port de Barcelona. Tot i el seu nom, l’animalet sembla que és inofensiu. Però, ¿i si acabem com a The naked jungle, amb Charlton Heston, atacats per la fúria de bilions de formiguetes?

Una altra notícia encara més inquietant: el Pentàgon ha posat en marxa l’Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, una agència destinada a estudiar els objectes voladors no identificats. L’Iker Jiménez en té per a 25 programes.

Meteorits, ovnis o formigues assassines són tres monstres que poden aparèixer en la foscor de la nit que és el futur, i no s’ha de tenir por dels monstres desconeguts. Menys dels que ja tenim dominats, com el covid-19. Com a empresaris o professionals, només cal saber reaccionar quan arribi de nou la fatalitat.

I si no podem evitar queixar-nos o tenir por, pensem que podríem estar pitjor, vivint per exemple en una illa volcànica que fa dos mesos que està en erupció. Això sí que és un problema.

stats