10/07/2021

Unes merescudes vacances

2 min

Parleu amb qui parleu (fins i tot vosaltres mateixos), segur que us diu que aquest any necessita vacances de veritat. I si amb qui parleu és un empresari, encara més. M’atreviria a dir que els darrers sis mesos han estat encara més durs que tot l’any passat.

Una part d’aquest cansament amb què arribem a les vacances del 2021 és conseqüència de l’acumulació de tot el 2020. Tot i que l’estiu passat poguéssim marxar a la platja o que el Cap d’Any el poguéssim celebrar amb més o menys intensitat, el cert és que el 2020 ens va deixar planxats.

Però el 2020 va tenir una cosa bona: no es podia fer res i tot sortia malament, però estava justificat. Com aquell que busca excuses per a tot, el 2020 ens vam cansar de dir allò de “Això és culpa del covid” o “Si no hi hagués covid això no em passaria”. El 2021 la pandèmia no ha desaparegut, però sí el perdó que la situació et donava per tenir mals resultats, tenir problemes o no saber què fer. El 2021 la treva s’ha acabat.

El cansament també existeix en els equips, esclar, que han patit com jo mateixa o com tots els empresaris l’angoixa de la pandèmia, la incomoditat de la mascareta, les inconveniències del teletreball i la pressió per aconseguir resultats en el pitjor context. El meu equip més directe, les meves persones de més confiança, en definitiva els que més marrons es mengen, estan aquestes setmanes esgotats, amb aspecte demacrat i catatònic. Jo mateixa faig pena.

En definitiva, que marxem a disfrutar d’unes merescudes vacances al quadrat. Ara la nostra feina també és saber aprofitar-les, disfrutar del temps que tenim i recarregar piles. A mi, personalment, no em pesa gaire haver d’anar a l’oficina gairebé cada dia durant aquests vacances: seran només unes hores i el meu cap estarà en mode holidays.

A descansar, ens ho mereixem!

stats