15/10/2017

L’organigrama

2 min

El consell d’administració de la meva empresa em fa parar boja. Els més fastigosos es dediquen a burxar-nos a tots de forma sistemàtica i sense pietat, insistint a parlar i debatre les decisions més qüestionables i els aspectes que funcionen pitjor de l’empresa.

Busquen, segons diuen, posar-nos “davant d’un mirall”. Aquesta mateixa setmana, mentre debatíem els problemes d’àmbit comercial, la pregunta que va centrar bona part del consell va ser una d’aquelles ben malintencionades: “Aquí qui dirigeix el departament comercial?

Els nostres segons de silenci van ser com una admissió de culpabilitat: no ho sabem. I el més greu és que, si la mateixa pregunta va a un altre departament, tindríem una resposta ben clara. No som horitzontals, ni creiem en la democràcia participativa. Creiem en el concepte merda en cascada : quan alguna cosa falla, hi ha una cadena de responsabilitats en la qual hi ha un responsable primer, un segon i un últim, que sempre és una servidora.

Bé, doncs els ximples aquests del consell m’han fet veure que tenim un problema: no tenim un organigrama clar en una de les àrees clau de la nostra empresa, el departament comercial. Per a la propera reunió n’haig de fer un.

I, a més, m’han dit com l’haig de fer. Primer m’oblido de les persones que tinc a l’equip i dibuixo en un paper unes capses amb els càrrecs i les funcions que necessita la meva empresa. I, un cop fet, assigno noms, pensant en els jugadors que tinc a la banqueta i els que haig de fitxar en el mercat d’hivern.

Aquests idiotes, com us deia, m’han burxat, exasperat i qüestionat en una cosa ben important, que, en el fons, posa en evidència que alguna cosa no havia fet bé. I ara que tinc una missió els penso demostrar que no saben com és l’Executiva Agressiva quan s’adona d’una mancança. Odiats consellers... us faré un placa-placa.

Ara bé, una cosa la tinc clara: un cop reordeni l’equip els demostraré amb fets que el que tinc a la banqueta no són ni en Messi ni Cristiano Ronaldo sinó uns cracs que farien que aquests dos semblessin uns aficionats.

stats