19/03/2023

Què fer quan l'empresa no paga les despeses del teletreball

2 min
Una dona teletreballant a casa.

La meva empresa mai ha pagat el que li tocaria de llum i wifi pel teletreball que fem. És una pime i no tenim comitè d’empresa. Com plantejaries el tema?

Andreu, l’Hospitalet de Llobregat

Si la teva empresa ha negociat anteriorment acords similars, el plantejament serà diferent que si es planteja per primera vegada aquest model de compensacions. Si l’empresa ja ha negociat prèviament, per exemple, cobrir costos de benzina pels desplaçaments de treballadors, segueix el mateix procediment que s’ha seguit en aquestes negociacions prèvies. Per contra, si aquesta petició és el primer precedent, busca el suport d’altres companys que també creguin necessària aquesta compensació i mantingueu una conversa honesta amb l’equip empresarial. Procureu negociar les condicions en grup i feu una proposta flexible, on l’empresa no es vegi apressada.

Els arguments que utilitzis per convèncer l’empresa dependran de quina part –treballadors o empresa– ha incentivat el teletreball i se n’ha beneficiat més. Si ha sigut l’empresa que ha incentivat el teletreball i n'està satisfeta, argumenteu què hi guanyarà amb cobrir aquestes despeses. Per exemple, augmentar la vostra motivació per mantenir el teletreball, retenir talent a l’empresa, captar-ne de nou o, fins i tot, si pot ajudar l’empresa a reduir costos de lloguer.

Si, per contra, la implementació del teletreball us ha beneficiat majoritàriament a l’equip, abans cal que busquis dades per justificar com aquest canvi ha augmentat la productivitat o la qualitat dels resultats, i argumenta per què hi ha més possibilitats de mantenir aquests ritmes de treball si l’equip es veu recompensat.

Finalment, selecciona bé les batalles que vols lluitar. Estem en un període de turbulència, de canvis constants i tant empreses com treballadors haurem de fer front a reptes i decisions complexes. Per tant, si aquesta batalla pot desgastar-te a tu o a l’empresa, pregunta’t si val la pena lluitar per això o val més reservar-te per a una futura petició de millora, que possiblement no trigarà a arribar.

stats