28/11/2020

Ja la tenim aquí!

2 min
Recreació d'una dosis de la vacuna del coronavirus

Com hauria dit en Pep Guardiola: “Ciutadans de Catalunya... ja la tenim aquí!” Finalment! Hem hagut d’esperar molts mesos des de l’inici de la pandèmia, però les grans farmacèutiques ja han començat a anunciar que després de la fase 3 dels assajos clínics, les respectives vacunes demostren la seva eficàcia i ens garanteixen que d’aquí pocs mesos estarem vacunats i podrem tornar a una normalitat semblant a la d’abans.

Són grans notícies per a la nostra salut i també, òbviament, per a l’economia, que, recordem-ho, ha tingut retrocessos mai vistos abans a nivell global i un impacte també molt important a nivell familiar.

Quant tardarem a veure l’impacte positiu en aquesta economia? Com serà de ràpida o lenta aquesta darrera travessia del desert fins a recuperar el nivell d’abans? Doncs dependrà molt de la nostra percepció sobre la realitat que ens envolta i dels comportaments que sorgeixin en aquestes properes setmanes.

La realitat és que en una enquesta realitzada després de l’anunci de l’arribada de la vacuna, el 73% de la població encara pensa que l’economia espanyola empitjorarà a partir d’ara, el 39% afirma que la seva situació econòmica també es degradarà i, tot i que es preveuen vacunacions massives el primer trimestre del 2021, el 78% creu que encara tardarem més de 12 mesos en tornar a la normalitat.

En economia, perception is reality. I aquí, com sovint passa amb moltes coses a la vida, tenim bones i males notícies. Les dolentes: la percepció de la gent indica que encara tindrem crisi per a una bona estona. I les bones: les borses, que anticipen molt el futur de l’economia i que es van ensorrar en pocs dies al març, tiren amunt amb molta força ara.

Siguem positius. Les vacunes han arribat per quedar-se. Ens en sortirem!

stats