27/06/2021

La generació pandèmia arriba al mercat

2 min

Finals de juny. Una nova fornada d’estudiants universitaris del nostre país han presentat els seus treballs de final de grau (TFG) i en poques setmanes es presentaran al mercat de treball per trobar les primeres feines.

És la generació de la pandèmia. El seu tercer any de grau, a partir de març, el van fer tot a casa. Aquest darrer any haurà estat un poti-poti d’experiències. Una part presencial i una part des de casa, cosa que no ha estat fàcil per a ells.

I quan pensaven que el més difícil quedava enrere, en realitat ara els ve la part més complicada. El mercat ha estat sacsejat durant els darrers mesos pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que han permès a moltes empreses tirar endavant en un context d’alta incertesa. Moltes també han demanat préstecs ICO. I encara no sabem com acabarà tot això. Potser amb una ràpida recuperació de l’economia, potser amb empreses que passaran dels ERTO als ERO i embolica que fa fort. En aquest context, aquests estudiants plens d’esperances i de somnis arriben a un mercat que no els espera amb els braços oberts.

I arribats aquí, només un parell de missatges per compartir. El primer, per als estudiants que penseu que no hi arribeu prou preparats per les condicions dels darrers dos cursos universitaris, doncs us equivoqueu. He estat recentment membre d’un tribunal de TFG i el vostre nivell és molt alt. No teniu res a envejar als vostres predecessors. Sou uns JASP (jóvenes aunque sobradamente preparados ). El segon, per als mànagers que us estan a punt de fitxar i gestionar durant els primers anys de les vostres carreres. Recordeu el que em deia el meu millor cap: “No arribaràs mai on vulguis arribar, arribaràs on els teus equips et portin”. El vostre futur depèn d’aquesta generació i de com gestioneu el seu talent, de les hores que els dediqueu, de com els feu créixer, de com els estimeu... Cuideu aquesta fornada perquè s’ho mereixen.

Xavier Mitjavila és Directiu
stats