02/12/2022

Entrevistes de feina: com triar candidat

2 min
El que has de fer  (i el que no) en una entrevista de feina

Aviat tindré ocasió de reforçar el departament on treballo. Quins mètodes recomanes per mirar d’encertar amb la persona adient? Em fa la impressió que amb l’entrevista cara a cara no n’hi ha prou.

Ernest, Sant Joan Despí

Encertar-la vol dir que la teva previsió es compleixi. La clau per encertar-la és que disposis de quantitat i qualitat d’informació. De fet, l’entrevista cara a cara és una de les millors eines per tenir informació de primera mà, però igual d’important que l’entrevista és la seva preparació i l’anàlisi que en fem.

La preparació de l’entrevista comença per les preguntes; pensa en realment quina informació necessites per avaluar la candidatura i que no pots obtenir de cap altra manera. Per exemple, per tenir més informació sobre com treballa sota pressió, explica-li un problema real de l’empresa i demana quins passos proposaria seguir. Aquest tipus de pregunta amb resposta et permet prendre anotacions i posteriorment pots analitzar les respostes. Fes prèviament l’entrevista amb membres actuals del teu equip; això et permetrà tenir referències per quan analitzis les respostes de les candidatures, la velocitat de resposta, els conceptes i el seu ordre, els termes citats en diverses ocasions, etc. Aquest contingut et donarà una informació molt valuosa, a part de la resposta en si mateixa.

Aquesta mateix anàlisi comparativa la pots fer amb una enquesta. Crea preguntes tancades, amb opcions de resposta acotades sobre temes importants per a l’empresa. Passa l’enquesta primer al teu equip actual i després als candidats. Compara les respostes de l’equip amb les dels candidats.

També obtindrem bona informació de l’anàlisi del currículum. No només el que hi diu, també el com es diu; quins apartats són més llargs, a què es dona importància, com s’organitza el currículum, etc.

La informació, esclar, és poder, i també la clau per prendre una decisió amb més seguretat. Seguint aquestes claus, ens acostarem més a l’encert que busquem.

stats