12/06/2022

Digitalització de quilòmetre zero

2 min

Dels 3.000 milions d’euros de fons europeus Next Generation que el govern repartirà fins al 2024 entre les pimes espanyoles per subvencionar la implantació de solucions digitals, més de 500 milions haurien de correspondre a empreses catalanes. Aquests diners, a raó de 2.000 euros per autònom o societat fins a dos empleats, 6.000 per empresa de 3 a 9 treballadors, o 12.000 per les de 10 a 49 empleats, no s’ingressaran al compte del sol·licitant: l’entitat pública Red.es es farà càrrec directament del cost del servei o aplicació que es contracti a un dels més de 8.000 proveïdors que s’han acreditat com a agents digitalitzadors i que tramiten la subvenció. Hi ha des d’operadores de telefonia fins a botigues d’informàtica passant per consultories, i la llista completa es pot trobar a la web AceleraPyme de Red.es.

Inicialment aquesta llista només es podia filtrar per província on l’empresa diu que opera, tot i que la majoria asseguren que estan a tot l’Estat, de manera que un despatx de Navarcles podia contractar un servei de ciberseguretat o la gestió de xarxes a un proveïdor de San Vicente de la Barquera, amb la dificultat que això comporta.

Ara la llista es pot filtrar també per la província on l’agent té el domicili. Però mentre Red.es s’adonava de la importància de la proximitat geogràfica, la Fundació puntCAT i el Consell de Cambres de Catalunya ja havien creat el portal elKIT.CAT, on hi ha els 2.800 agents digitalitzadors domiciliats en demarcacions de parla catalana (i asseguren que aviat es podrà afinar per comarca o codi postal). Hi han afegit més detall en el tipus específic de servei que es busca i un atribut que probablement mai apareixerà en el catàleg estatal: la disponibilitat per oferir serveis en català. Tant de bo que ningú ho acabi aprofitant per tombar la iniciativa per anticompetitiva com va passar amb la campanya de Consum Estratègic de l’ANC. En aquesta ocasió, sembla, la participació de les Cambres ho blinda.

stats