L’EXECUTIVA AGRESSIVA
Opinió 01/10/2017

Demà

i
L’executiva Agressiva
2 min

Porto una bona estona pensant si escau que avui parli del que passarà als carrers, de l’extraordinari moment polític que es viu a Catalunya i a Espanya. La conclusió és que sí, que ho havia de fer, perquè no hi ha dubte que l’activitat empresarial i emprenedora no viu, ni de bon tros, en una bombolla de vidre: el que passa en la política ens afecta.

Ara bé, no crec que a ningú li importi quina és la posició d’una executiva agressiva qualsevol (que no té cara ni nom), en quin bàndol estic o si no votaré, si sí que votaré o què votaré. Sabeu que, políticament, mai m’he posicionat.

Com a empresària que escriu sobre la seva experiència com a emprenedora, però, crec que el que he de fer és parlar de demà, 2 d’octubre, el dia que la política, a Catalunya, començarà la resta de la seva vida. Què vull que passi?

En primer lloc, desitjo i espero que el que passi avui ens deixi a tots plegats una mica d’autoestima. Dubto que cap observador internacional senti admiració per la forma amb què s’ha afrontat un conflicte polític important que posa a prova la salut del sistema democràtic a Europa. A la vegada, crec que no està tot perdut i que hi ha temps (escric això un dimecres al matí) de mantenir una mica d’orgull. Els empresaris volem moltes coses diferents, però a gairebé tots (en deixo fora els corruptes i mafiosos) ens interessa una cosa: desenvolupar la nostra activitat en un marc jurídic de qualitat, democràtic i just, que es gestionin els conflictes amb intel·ligència i en una societat en la qual tinguem llibertat sense perjudicar els drets dels altres.

I, en segon lloc, espero que a partir d’avui l’esquema, el mapa o la identitat puguin baixar en l’ordre de prioritats i que ocupin menys pàgines de diari. Que siguem capaços d’arribar a una resolució que ens permeti ocupar-nos d’altres coses. Model de competitivitat, innovació, mercat laboral, internacionalització, justícia, repartiment de la riquesa i gestió dels serveis públics són algunes de les coses de les quals hauríem de començar a parlar més.

stats