31/10/2020

Deixeu de fer el préssec!

2 min
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Dimarts al vespre em sorprenia un hashtag que apareixia entre els temes més rellevants del moment a Twitter: #lasfotosdelaverguenza. Doncs sí, circulaven unes fotos que per a molts internautes eren una vergonya. Mostraven una part important de la classe política espanyola (no tota!) celebrant, amb sopar inclòs, una entrega de premis. El fet que siguin polítics no implica necessàriament que siguin una vergonya, vaig pensar. La vergonya era que els polítics presents oblidaven curiosament l’ús de la mascareta i no mantenien la distància de seguretat. Vull pensar que les mans les portaven netes de casa. Aquesta actitud va motivar la reacció irada de molts ciutadans i la creació d’aquest hashtag, que va fer fortuna durant moltes hores.

Doncs bé, l’endemà al matí esmorzava amb una altra notícia estranya. M’arribava que a Barcelona, en oficines de l’administració estatal on treballen 900 funcionaris, n’havien hagut de confinar uns 50 que havien donat positiu en el test PCR. Això pot passar, en un edifici tancat hermèticament, sense finestres i sempre amb el mateix aire circulant. Però llavors, automàticament, vaig reaccionar: “No pot ser que no estiguin teletreballant!” Doncs malauradament la mateixa administració que redacta les lleis de teletreball i demana a les empreses que les apliquin, obliga els seus funcionaris a anar al despatx! I ara ve el millor de tot. Tot i tenir tantes persones confinades a casa, encara no han demanat al seu personal que treballi des de casa aquesta setmana que s’acaba. Això sí. Ho han desinfectat tot novament. Podríem crear un altre hashtag. Seria #lasdecisionesdelaverguenza.

Doncs bé, enmig d’aquests despropòsits, una cosa està molt clara. Els nostres polítics són molt previsibles. No ens fallen mai! ¿I si comencessin a predicar amb l’exemple d’una vegada per totes? ¿I si deixessin de fer el préssec?

stats