08/04/2023

Com crear el meu perfil a LinkedIn (i fer que no sigui avorrit)

2 min
Consells per redactar el teu perfil a LinkedIn i fer-lo interessant.

El meu perfil de LinkedIn em sembla molt postís, avorrit, massa políticament correcte. Com el puc fer més personal i humà?

Bea, Barcelona

Fer més personal i humà el teu perfil LinkedIn vol dir desmarcar-te del que hi ha i mullar-te. Quan tens un perfil de LinkedIn “normal”, ets acceptat i obtens visites dels que coneixes, no perquè siguis interessant. Però com més personal i humà sigui el perfil, més temps i esforç emocional hi hauràs de dedicar. Si estàs disposada a sortir d’aquesta zona de confort, aquí tens algunes pistes per brillar com un far a mitjanit.

Per començar, quins són els teus valors? Què és rellevant per a tu? Com veus el món? Respon a aquestes preguntes per definir la teva proposta única de venda a LinkedIn. Empatitzem amb la gent que pensa com nosaltres, per tant, tria en què vols basar el teu LinkedIn, crea la teva àrea d’expertesa i trasllada idees precises a segments concrets.

Ara sí, passem a l’acció. El primer pas és cridar l’atenció. Basant-se en els teus valors i visió, entra en els grups de LinkedIn que consideris més adequats. Han de ser grups actius, rellevants per a la teva activitat professional i que tractin temes interessants per a tu. Comença per seguir-los i, amb el temps, ves afegint els teus comentaris i opinions als grups.

Segon pas, ha arribat el moment de despertar l’interès; penja posts. No et limitis a reenviar els posts calcats. Si és un post reenviat, afegeix-hi una pregunta o inicia un debat en el mateix post, si el crees tu, que no sigui una crònica; afegeix la teva opinió i cita-hi persones concretes.

L’últim pas; desperta el desig de seguir-te i de contactar-te. Aquí es tracta de mostrar les entranyes. Crea posts basats en les teves experiències professionals i mostra el teu “entre bastidors” laboral. Per blindar la teva professionalitat, aporta dades reals, testimonis o referències actuals de fonts fidedignes.

A LinkedIn no es tracta de cridar més, sinó de dir les coses més interessants de la manera més professional. Per tant, pren el control, estableix les regles des de l'inici i mostra't proactiva.

stats