11/10/2022

Busca "ser feliç" a Google

2 min
Google no haurà d'esborrar dades del seu cercador

La Rigoberta Bandini és genial. Jo ja tenia ganes de deixar d'admirar-la i vaig escoltar el seu primer disc, amb molta xerrameca per al meu gust i moltes cançons que en realitat ja he escoltat (coses de la música moderna). I de sobte diu això: "Busco a Google «ser feliç»; diuen que m'apunti a un cor". No podia parar de riure.

Em vaig imaginar a mi mateixa buscant coses que necessito saber a Google: com ser una bona manager, claus per seleccionar bons candidats, com augmentar les vendes de la meva empresa, regles per a la negociació...

I després vaig fer aquestes recerques de veritat. La gran resposta és que internet no ens farà millors en res: els primers resultats són anuncis de formació i similar o continguts generats en aquest fenomen diabòlic de l'inbound marketing. Amb lliçons com aquestes: "Aprofita la primera impressió perquè els teus futurs clients es convencin que el teu negoci és la millor opció i, per descomptat, que ells també són importants per a tu". Gràcies, m'heu canviat la vida.

Resulta curiós com és de difícil trobar informació valuosa per a una empresària com jo a la xarxa. Més enllà de l'actualitat econòmica dels bons diaris i dels assajos de management (que n'hi ha de bons), ¿hi ha realment recursos a internet per a algú com jo que necessita de tant en tant literatura per ajudar en la presa de decisions? El cas és que és més fàcil documentar-se amb una cerca a Google sobre les lleis de la termodinàmica que sobre qualsevol cosa de direcció empresarial.

Potser la informació hi és i no l’he trobat en les meves cerques. Deu estar enterrada sota milions de pàgines de pseudoautoajuda que sempre acaben parlant de com és de bo aquest ERP o del curs online que et permetrà saber-ho tot sobre el tema. 

Busco el que necessito saber (d’una forma un xic naïf, ho reconec) i entro en un mercat aberrant de venedors de locions vigoritzants per als cabells. Ja no he repetit l'experiència a les xarxes socials. En això s’ha convertit internet, que havia de ser l'autopista d’accés al coneixement universal.

stats