02/01/2021

Adeu, 2020!

2 min

Ara sí que sí, ha passat 2020 i he fet una petita llista de les coses que ens podem emportar d’aquest any que acabem i les coses que volem deixar a l’oblit per sempre. Allà va!

M’agradaria dir adeu a la por de contagiar-nos, a la mascareta i a l’obligació d’estar tant de temps lluny de persones a les quals estimem. Les restriccions a la mobilitat, que emocionalment també afecten les persones amb qui treballes, sobretot les que són de fora, que han passat mesos sense veure la seva família. Aquesta enyorança m’ha fet perdre el 2020 persones molt valuoses que, després d’un temps a la Barcelona aïllada, han decidit tornar a casa.

En canvi, em quedo amb la idea de viatjar menys i resoldre moltes més coses mitjançant Zoom, Skype, Teams, Meets o WhatsApp. Gràcies a això, he pogut estar molt més temps a l’oficina, treballant amb l’equip, estant connectada a tots els processos, i no he hagut d’aixecar-me a les 4.30 h per agafar el primer Ave a Madrid.

Ara bé, hi ha un costat B que sens dubte m’agradaria deixar enrere: videotrucades innecessàries que han desplaçat moltes trucades de telèfon, un canal sovint molt més eficient.

De 2020 també em quedo amb el treball en equip, l’esperit de lluita i, per què no dir-ho, l’èxit en la difícil missió de sobreviure com a empresa en aquest entorn tan aterridor. Acostumava a dir que si havíem aconseguit arribar des del no res fins a on som ara és que som capaços de tot: ara, si hem pogut superar les dificultats de 2020, hem de ser capaços de superar qualsevol cosa.

Adeu per sempre, sisplau, als ERTO i a les pèrdues, a la culpa i a la por de fallar a tota la gent que confia en tu. Adeu als que no hi han confiat.

Em quedo amb l’aprenentatge i l’experiència, les lliçons apreses i totes les persones que han estat amb mi, amb nosaltres. Em quedo amb la convicció que, en això, soc molt afortunada.

Hola, 2021!

stats