L’EXECUTIVA AGRESSIVA

Ja tinc regal de Nadal

Aquest any dec haver sigut una nena molt molt bona, perquè encara no és Nadal i ja tinc el meu regal. Fa temps que el vaig demanar als Reis, al Pare Noel, al tió, a l’Olentzero i fins i tot al Ratoncito Pérez. També ho vaig escriure en aquesta columna, esclar. I què és això tan desitjat, Executiva Agressiva? El meu regal es diu “Hem incorporat una gerent a l’empresa”. Al final algú ha escoltat les meves plegaries i, sí, deu anys després la meva empresa incorpora per fi una persona que pugui posar una mica d’ordre a aquest desgavell.

Ordenada, metòdica, ortodoxa i seriosa, la nova gerent, que també fa de directora financera, és la peça que la meva empresa necessita després de deu anys de creixement incontrolat. “¿Sabem quant guanyem d’aquest projecte?”, “¿Podem estar segurs que aquest altre és rendible?” L’esperada resposta a aquestes clàssiques preguntes, amics meus, d’aquí uns mesos.

No em puc queixar d’aquest regal de Nadal, sobretot després d’haver sentit les primeres conseqüències: “Aquesta despesa és imprescindible?”, “Per què es fa això d’aquesta manera?”. Són preguntes que s’han començat a sentir a la nostra oficina i que ja generen resultats: en poc més d’un mes hem endreçat un munt de coses, hem reduït el desordre i hem estalviat en quatre coses diverses, que juntes sumen uns calés.

Així que, amics, després d’aquest Nadal teniu l’Executiva amb tota la il·lusió del món perquè, amb l’ajuda adequada, la meva empresa pugui passar a un altre nivell. Ja us parlaré del 2020 i l’estratègia per a aquest exercici tan important en què fa temps que pensem amb els meus companys de la direcció: un any per fer menys i fer-ho millor.

Bon Nadal a tots i espero que us portin molts regals, si més no tan importants com el que ha arribat en forma de talent a la meva empresa.