ANDREA RODÉS

"La nova llei d'emprenedors ens ha defraudat"

El despatx d'Elisabeth Martínez és a hores d'ara un ordinador en una taula compartida al costat de les modernes oficines d'Akamon, l'empresa de videojocs fundada per l'emprenedor Carlos Blanco. Ella i Blanco són dos dels set socis de luxe que estan al darrere de Conector, la nova acceleradora d'empreses tecnològiques de la capital catalana. Llicenciada en comunicació per la UAB, amb més de 12 anys d'experiència en consultoria estratègica (Adenlex), Martínez és la directora executiva de l'entitat, que en els pròxims mesos es traslladarà al centre de la ciutat per iniciar el primer programa d'acceleració per a start-ups del sector d'internet i mòbils.

Com a consultora vas treballar molt en el sector immobiliari. Què en poden aprendre les start-ups d'internet?

En el negoci immobiliari hi he vist gent molt vàlida patint molt i també he après que hi ha persones que s'agafen millor o pitjor el fracàs. Per a les empreses d'internet és més fàcil reaccionar davant d'un possible error, ja que, a més, poden obtenir informació dels clients en temps real. En el sector immobiliari poden passar anys abans de saber si a un client li agradarà un edifici o no! També estàvem en una altra cultura bancària, en la qual l'endeutament era molt fàcil. Els bancs també han après que no s'ha d'anar a totes perquè sí. S'han de fixar més en l'equip, ja que l'èxit d'un projecte depèn molt de les persones.

¿Les acceleradores fan de filtre?

Sí. Davant el flux de projectes que ens arriben, apliquem mesures de selecció i puntuació basades en diverses qüestions. ¿L'equip gestor està preparat i abocat en el projecte? ¿Té experiència prèvia? Quina és l'escalabilitat de la seva idea de negoci? Segons aquesta puntuació, seleccionarem 15 start-ups a l'any, que estaran a les nostres oficines durant sis mesos.

Heu començat amb un capital inicial relativament baix, 60.000 euros. Com us voleu diferenciar d'altres acceleradores?

A partir dels nostres mentors, gent molt preparada en el món online . Intentarem trobar el millor mentor per a cada projecte i els emprenedors també podran suggerir quin mentor prefereixen. És la idea del matching , de triar-se mútuament. Carlos Blanco és el més adequat per a temes de gaming ; Risto Mejide, en temes de màrqueting... Comptar amb aquests mentors ajudarà les nostres start-ups a trobar socis inversors i aconseguir el millor newtworking .

I quin benefici en treu Conector?

Tant Conector com el mentor es quedaran amb un percentatge de la societat: entre un 6% i un 15% com a màxim. Però la major part dels ingressos provindrà d'esponsoritzacions d'empreses, com bancs, operadores de telefonia i fabricants d'impressores. Estaran presents en els demo-days i també podran oferir el que es coneix com a perks , és a dir, descomptes i serveis low cost per a emprenedors, com tarifes planes de mòbil, bitllets d'avió, habitacions d'hotel o lloguer d'habitacions més barates. Això als EUA és una pràctica molt estesa.

¿Ubicar-se a Barcelona suposa algun avantatge?

Barcelona és un hub molt important pel que fa a internet i a empreses online . Els nostres socis tenen molts contactes aquí i volen millorar l'ecosistema emprenedor local. La ciutat té un gran potencial, tot i que un dels principals reptes són les barreres fiscals, per exemple, amb el tema de les stock options , que està molt restringit. Hi havia moltes esperances dipositades en la nova llei d'emprenedors, però ens ha defraudat.

¿Un emprenedor quan ha de deixar de treballar per dedicar-se full time a la seva start-up ?

Quan ja estigui venent i generant recursos! Potser sóc massa prudent, però en una empresa online no pots tirar endavant sense conèixer mètriques com ara el cost d'adquisició de client (CAC) i el nombre de visites a la teva pàgina. Son eines de gestió necessàries per al teu negoci.