L’EXECUTIVA AGRESSIVA
L’EXECUTIVA AGRESSIVA

Els mites caiguts

Per alguna raó, els mites caiguts del món dels emprenedors generen una gran fascinació. Ja vaig parlar fa setmanes de Jenaro García, de Gowex, un Pequeño Nicolás dels emprenedors. Un farsant que (especulo) no va tenir la humilitat d’assumir el propi fracàs i que va preferir cometre diverses il·legalitats a veure com queia el seu negoci.

Salvant totes les distàncies, en els últims dies un altre gran heroi d’aquest món de crear empreses (i a més vinculades al sector d’internet) ha sigut al focus de moltes mirades, crítiques i laments. Es tracta de Tomás Diago, fundador de Softonic, que ha anunciat una important retallada en la seva plantilla.

No vull començar sense dir que em sembla força injust sotmetre a acoso y derribo algú que ha decidit reestructurar la seva empresa. En aquesta vida, un dia generes 400 llocs de feina d’allò que un dia era només una idea i l’endemà has de tancar la barraca. Som al món de la incertesa i ningú ho sap millor que un emprenedor i la gent que l’acompanya en la seva aventura.

Dit això, trobo interessants les interpretacions que he llegit aquests dies sobre una de les raons de la crisi de la seva empresa. Més que res perquè, com a consumidora, m’hi he sentit identificada. Resulta que Softonic, que bàsicament és una web de descàrrega de programes, va decidir un bon dia canviar la seva política, i el seu programa instal·lador es va convertir en una trampa mortal per a usuaris incauts. La instal·lació recomanada, per resumir-ho, et podia instal·lar perfectament un antivirus o una d’aquelles odioses barres que posseeixen, a l’estil de L’exorcista, el teu navegador.

Per alguns experts, Softonic va trair, amb aquestes polítiques, els seus consumidors, i aquest utilíssim lloc web per descarregar programes es va convertir en una cosa semblant a la versió online d’un bar nocturn de dubtosa reputació.

Estic segura que, amb humilitat i intel·ligència, aquesta empresa pot reconduir el seu rumb. Si Tomás Diago l’ha portat del no-res l’any 1997 fins avui, segur que tindrà la capacitat de tornar a emprendre i capgirar la situació. Ànims!