‘PORCA MISERIA’

El mercat estranger intern català

Fins al 6 d’octubre s’havien registrat només 2.739 estrangers a la consulta del 9-N, sobre una població estimada de més d’un milió de persones a Catalunya.

El dia 7 es va tornar a obrir la possibilitat d’inscripció i, segurament, aquesta xifra ha pujat (no sé quant), però no crec que hagi arribat a una xifra satisfactòria.

Tots tenim en les nostres empreses gent de fora, gent que s’ha integrat en el nostre entorn econòmic i social i que contribueix al sistema català amb el seu treball i esforç. Llavors, jo em pregunto: què ha passat? ¿S’ha comunicat malament el procediment? ¿No hi ha interès? Si els nouvinguts (qui s’ha inventat aquesta definició mereix ser castigat) no s’han adonat dels milions de persones dels 11-S, dels centenars de milers d’estelades (que en alguns casos venen ells!), ¿on hem fallat? Des d’un punt de vista empresarial hi hauria dues lectures: una, que el responsable de màrqueting per atraure aquest col·lectiu ha fallat estrepitosament, i dos, que si no circulen les idees, tampoc ho faran els nostres productes.