NICOLA PADOVAN

On és la marca catalana?

Tornat de la Fira Maison & Objet de París, un esdeveniment de referència en l'àmbit mundial de la decoració i objectes de regal, em permeto aquestes consideracions.

Presència de moltes empreses catalanes, en un panorama espanyol que, segons els organitzadors, havia baixat dramàticament els últims anys. La pena és que no hi hagi cap mena de coordinació entre tots per poder presentar així una imatge del país més forta. Penseu que hi ha subvencions per als que exposen, però a posteriori, quan, si estiguessin organitzades amb antelació, podrien servir per exigir als beneficiaris uns criteris d'imatge comuns. Lamento també que els d'ACCIÓ, l'agència de la Generalitat, amb oficina a París, no hagin vingut a la fira (jo no els he vist), al contrari dels de l'Icex, que sempre es passegen per tots els estands espanyols amb les seves propostes.

En fi, sorprèn. Si volem crear una Marca Catalunya o Barcelona no podem seguir perdent ocasions com aquestes. Algun comentari o idea? M'ho podeu enviar per Twitter. Grazie!