TRANSPORT
MARC AMAT
Barcelona

Un llit dins el cotxe: nova competència per als càmpings

Un jove emprenedor crea The Camperbox, un llit plegable que s’adapta als cotxes i que permet viatjar d’una manera senzilla i barata

Una idea senzilla que permeti als joves viatjar sense gastar-se un dineral. Aquest és el repte que es va proposar solucionar un jove estudiant d’administració i direcció d’empreses de la Universitat Pompeu Fabra aquest estiu. De seguida li va venir al cap un nou producte que podia fer-ho possible: The Camperbox, un llit plegable que s’adapta a l’interior de qualsevol cotxe. “Només cal plegar els seients de darrere i fer encaixar el cinc mòduls de plàstic de què consta l’aparell”, explica Borja Solé, el jove emprenedor que ha dissenyat el prototip.

Solé buscava fer algun producte que permetés als joves viatjar d’una manera autònoma i barata i sense haver de dependre d’hotels o càmpings, “que no són a l’abast de tothom”, afirma. De fet, The Camperbox està pensat des d’un principi per a viatgers joves amb un poder adquisitiu baix, però també per a viatgers a qui els hi agradi viure experiències menys convencionals.

Malgrat ser un projecte que encara està en fase de proves, The Camperbox ja ha començat a rebre els primers reconeixements. De fet, la setmana passada el producte va guanyar el premi UPF Emprèn en la modalitat Idea, amb una dotació de 10.000 euros. Amb aquests diners, Solé espera ara superar les proves amb èxit i arribar a comercialitzar The Camperbox abans de l’estiu de l’any vinent. De moment, una empresa d’Arbúcies s’ha encarregat de fabricar-ne les primeres unitats i Solé se centra ara a oferir un producte que agradi als possibles compradors.