RETWEETS

Tothom vol estar dins de l'iPhone 7

Diu VentureBeat que Intel, el principal fabricant mundial de semiconductors, té més de 1.000 persones treballant per aconseguir que el seu xip de mòdem per a telèfons 4G funcioni en el pròxim model d'iPhone. S'hi juga bona part del seu futur: mentre pràcticament tots els ordinadors personals del món -inclosos els d'Apple- fan servir un processador de la família x86 d'Intel, la presència de la marca en el segment dels dispositius mòbils és gairebé testimonial: a dins dels smartphones hi acostuma a haver processadors amb tecnologia ARM creats per empreses com Qualcomm, MediaTek, Samsung i la mateixa Apple.

A Intel li interessa per diversos motius que el fabricant del smartphone més venut del món adopti els seus mòdems. En primer lloc, perquè així desplaçaria el proveïdor actual: si bé els primers models d'iPhone portaven mòdems de l'alemanya Infineon -que Intel va comprar l'any 2011-, ja fa diverses generacions que Apple fa servir xips de Qualcomm. Però el veritable interès d'Intel és tenir una pota dins de l'iPhone per poder vendre-li més endavant a Apple un xip integrat que combini les funcions dels dos components interns més importants d'un telèfon connectat: el mòdem i el microprocessador. Aquesta segona peça seguiria sent dissenyada per Apple, però la fabricaria Intel en lloc de Samsung i TSMC com ara. En l'aposta d'Intel també hi ha un element personal: al menys tres dels seus enginyers més destacats, procedents d'Infineon, han estat fitxats per Apple durant l'últim any.

La política de proveïment de components d'Apple també forma part del rerefons de la gran operació d'aquesta setmana en el sector dels semiconductors: Western Digital, fabricant de discs durs mecànics, comprarà SanDisk, especialista en xips de memòria, per 19.000 milions de dòlars. Tot plegat, en resposta a l'increment del volum de dades que es generen al món i que cal emmagatzemar, amb un pes cada vegada més gran dels xips en detriment dels discs. I recordant que SanDisk havia estat proveïdor de xips per als iPhone fins que va ser desplaçada per Samsung.