Tecnologia
Innovació 04/06/2022

La plataforma que t’ajuda a aprovar la selectivitat

Pam Learning complementa les aules físiques amb una aplicació per reforçar les assignatures que els alumnes porten més fluixes

3 min
La plataforma que t’ajuda a aprovar  la selectivitat

Un dels nombrosos reptes que va evidenciar el confinament del 2020 és com modernitzar i adaptar als nous temps els mètodes d’estudi. D’un dia per l’altre va caldre avançar la feina a correcuita, digitalitzar el temari, actualitzarels campus virtuals i buscar maneres enginyoses de modernitzar l’aprenentatge. Els centres i professors se’n va sortir com bonament van poder, però tot el debat que es va generar al voltant de la qüestió va encendre la bombeta de tres emprenedors catalans, Jordi Ribé, Sergio Escosa i Xavi Pin, que van proposar-se trobar una solució a l’alta taxa d’abandonament escolar, tant a secundària com a la universitat, i a la vegada sumar eines a les metodologies tradicionals per estudiar. D’aquesta necessitat en va néixer Pam Learning, una plataforma d’educació en línia que aquests dies previs a la selectivitat està sent l’aplicació preferida entre els alumnes que busquen un plus per aconseguir els seus objectius.

El que ofereix Pam Learning són continguts educatius perquè l’alumne complementi el temari impartit a classe i que no només sumi nou material, sinó que a més pugui estudiar quan vulgui, des d’on vulgui i de la manera més fàcil possible, només amb dos clics.

En aquesta nova plataforma aposten per un mètode interactiu, amb vídeos curts, exercicis tipus test i exàmens d’anys anteriors, i tot plegat amb una xarxa de professors que perfilin el contingut que ja s’està fent a les aules d’escoles i facultats catalanes. “La pandèmia ens va ensenyar que les classes en directe podien ser complementades amb noves maneres d’estudiar digitals, trobar eines que fossin molt més flexibles”, explica Jordi Ribé, conseller delegat de l’empresa.

El que troba l’alumne que es registra a Pam Learning són fins a 290 assignatures de batxillerat i de diverses carreres universitàries. Cada una d’elles té un preu, que oscil·la entre els 45 i els 50 euros, una quantitat que varia segons la quantitat de temari i explicacions que s’hi ofereixen a dins. Un cop contractada la matèria, l’estudiant s’endinsa en un espai on hi ha els exercicis, el temari i un professor amb el qual podrà estar en contacte permanent mitjançant un xat que li servirà per resoldre qualsevol mena de dubte puntual que vagi trobant. A més, si l’alumne creu necessària una ajuda encara més profunda, com per exemple una classe particular amb el mestre, també pot fer-la reservant i pagant a part.

“El benefici econòmic per a l’estudiant, o la seva família, és molt més alt que si contracta directament unes classes de reforç fora de Pam Learning, ja que el cost d’un mestre pot sumar tranquil·lament uns quants centenars d’euros si ho necessita per mesos”, explica Ribé. En aquesta plataforma en línia, el professor està inclòs en la matrícula de cada assignatura i és només en cas de necessitar aprofundir més que es pot recórrer, de manera particular i per hores, a una ajuda extra.

Segons diuen els seus creadors, la gràcia de l’aplicació és que serveix per reforçar aquella matèria que portes pitjor sense necessitar un curs de manera global: si un és molt bo en matemàtiques però porta més malament castellà, es matricula només a aquella opció concreta. Per als que necessitin diversos cursos també hi ha paquets pensats per reforçar més d’una matèria. En aquest cas, qui necessita apuntar-se a diverses assignatures es pot acollir a un lot d’oferta que es compra amb un 25% de descompte. Els cursos, a més, estan disponibles per a cada estudiant matriculat durant tot un semestre.

Pam learning, que actualment acumula més de 4.000 alumnes registrats, ha trobat en les matemàtiques de segon de batxillerat la seva assignatura estrella. “És la més demandada, però hem detectat que, com ja esperàvem, totes les matèries tècniques tenen molta sortida”, explica Jordi Ribé, que abans de fundar la plataforma va passar per Glovo i que prèviament també tenia experiència en una acadèmia tradicional per ajudar els alumnes a aprovar els exàmens universitaris. Completen l’equip directiu dos amics de joventut. A hores d’ara, pocs dies abans de començar la selectivitat i els exàmens de final de trimestre, estan en un pic de popularitat que de moment s’ha repetit sempre entre tres setmanes i un mes abans dels dies clau. “Hi ha molta gent que està aprofitant els continguts de la plataforma per repassar, com els tipus d’exàmens i fer exercicis, són gent que va al gra”, assegura Ribé.

stats