APLICACIONS
Emprenem  /  Innovació 05/05/2019

Cobrar el sou quan el necessites i no a finals de mes

Typs és una aplicació catalana que permet que el treballador decideixi en quin moment vol rebre el salari dels dies que ja ha treballat

Paula Solanas
2 min
Cobrar el sou quan el necessites i no a finals de mes

Per a alguns treballadors, el dia 15 de cada mes seria un millor moment per rebre la nòmina que el 30 o el 31. Les dificultats per estalviar després de la crisi i l’augment del cost de vida a les grans ciutats han provocat que arribar a finals de mes sense el compte corrent en números vermells es converteixi sovint en una proesa. Typs és una aplicació creada al venture builder . La plataforma mostra a l’usuari quina és la part proporcional del seu salari que ja té disponible i aquest pot triar si en vol cobrar un pessic per cobrir imprevistos.

“Aquest sistema està funcionant bé en països com els Estats Units i hem volgut portar-lo a Espanya”, explica Carlos Blanco, fundador de Nuclio i un dels impulsors de Typs. L’aplicació funciona de manera que arriba a acords amb les empreses per integrar-se al seu sistema de pagament de nòmines per poder fer els avançaments de sou. D’aquesta manera, no és la plataforma la que assumeix el risc d’impagament, ja que la companyia també hi està implicada. Els diners que s’avancen, però, surten de dos bancs amb qui Typs ha arribat a un acord perquè els obrin una línia de finançament per cobrir aquests pagaments. A canvi de fer aquesta intermediació, la plataforma s’endú una comissió d’un mínim de tres euros per avançar 700 euros més una variable proporcional si la quantitat és superior. “El model està pensat per evitar impagaments”, defensa Blanco, que descarta la semblança amb models que viuen de la usura i tipus abusius.

L’emprenedor assegura que ja han signat acords amb una dotzena d’empreses “solvents”, tant empreses tradicionals com start-ups consolidades. No obstant, admet que l’avançament de sous té molt de sentit per al sector de l’hosteleria i la restauració, i també han incorporat una coneguda ETT. “Si treballes durant dues setmanes per al Mobile World Congress, per què hauries d’esperar a finals de mes a cobrar?”, planteja Blanco. L’avantatge per al treballador és clar, però la companyia defensa que també pot ser beneficiós per als departaments de recursos humans. Els fundadors de Typs asseguren que les empreses destinen molts esforços a la gestió dels avançaments de sou i que aquests tràmits es podrien automatitzar si és l’empleat qui ho demana a través d’una plataforma digital.

Per tirar endavant el projecte, Nuclio va sumar perfils emprenedors en l’última edició del seu programa Nuclio Weekend. El conseller delegat és Jaime Jiménez (exconseller delegat d’iContainers), però l’aplicació també ha incorporat a l’equip fundador exdirectius de start-ups com Roomonitor, Beabloo, Wonga i Captio. El projecte s’ha llançat amb 150.000 euros aportats pels socis i Blanco no està preocupat per les pròximes operacions de finançament. “És una empresa que començarà a facturar des del minut 0 i ja tenim propostes per triar qui hi entra”, assegura. L’empresa vol tancar en els pròxims mesos un crèdit convertible d’uns 300.000 euros i una ronda d’un milió a finals d’any.

stats