ALIMENTACIÓ
E.F.

La granja dels sucs ‘detox’ de Sallent

La Torre d’en Roca s’alia amb un productor local de fruites per compensar la caiguda en el consum de llet i aposta també pels postres lactis

La granja dels  sucs ‘detox’ de Sallent Zoom

La granja torre d’en Roca s’encarregava de repartir llet fresca porta per porta a Sallent fa 100 anys. La crisi lletera els últims anys ha dut aquest negoci familiar a encetar una nova etapa en la qual, d’una banda, ha buscat la cooperació amb altres empreses per fer front a les noves regles del joc del sector i, de l’altra, s’ha llançat a obrir nous negocis dins del camp de l’alimentació, com ara la venda de sucs de fruites amb propietats saludables, que ara són “un autèntic boom”, subratlla Josep Maria Bosch, gerent de l’empresa.

La primera incursió en els sucs de fruites l’ha fet a través d’una aliança amb un productor local de fruita. Els sucs els ha començat a distribuir a través de la seva marca Agrofresc. “N’hem llançat de tres tipus. Tots combinen fruites i verdures que majoritàriament són conreades a Catalunya”, explica el directiu. Aquest negoci, que de moment té un pes testimonial a l’empresa, és una bona oportunitat per compensar la tendència a la baixa en el consum de llet, afegeix Bosch.

"La granja torre d'en Roca ha buscat la cooperació amb altres empreses".

La diversificació avança en paral·lel a l’aposta per créixer en la venda de llet fresca, postres lactis i la futura entrada al segment dels lactis ecològics. La Torre d’en Roca acaba d’aliar-se amb una altra granja familiar, Granja Parellada, que s’encarrega de cuidar-los el bestiar. “Ells tenien unes instal·lacions noves de trinca i a nosaltres se’ns havien quedat petites, així que vam decidir cooperar”, explica Bosch. L’empresa calcula que una explotació no és rendible avui si no compta amb un mínim de 200 vaques.

Ara per ara el grup empresarial factura dos milions d’euros a l’any. Aquí s’hi inclou la venda de llet i derivats i la distribució de més de 100 referències a través d’Agrofresc (els sucs inclosos) que ven sobretot a Barcelona i Girona i que es pot trobar en botigues i supermercats com Condis, Caprabo i Bonpreu.