TECNOLOGIA
E.F.

Com gestionar el llegat digital després de la mort

La catalana Tellmebye permet programar el tancament de xarxes socials, traspassar continguts digitals i enviar missatges del difunt a amics

La importància de l’esfera digital a la vida quotidiana desperta la necessitat de vetllar per l’herència digital que cadascú deixa com a usuari de les xarxes socials, com a autor d’un bloc, com a gestor d’una web o en qualsevol activitat a la xarxa quan mor. Tellmebye, una empresa catalana fundada el 2013, facilita la gestió d’aquest llegat. Després d’un 2014 de presentació al mercat espanyol, l’aplicació ja ha firmat la primera aliança per expandir-se a l’Amèrica Llatina, concretament a Mèxic. La facturació prevista per a aquest 2015, l’any de l’enlairament del projecte, serà de 200.000 euros, segons explica el fundador i conseller delegat, Carlos Jiménez Lajara. L’assalt al mercat llatinoamericà el fa de la mà d’una gran empresa del sector funerari mexicà que es diu Grupo Sowilo, amb qui promocionarà una nova eina digital dirigida especialment a aquestes empreses i que consisteix a substituir el tradicional llibre de memòries on els coneguts i amics deixen missatges de condol.

Tellmebye és una plataforma digital que permet a l’usuari registrat organitzar tot el llegat a internet (amb més o menys serveis depenent del que pagui). Permet des de programar el tancament dels perfils a les xarxes socials fins a enviar documents i missatges a amics i familiars. Al novembre va fer un any del seu llançament, de la mà de tres emprenedors catalans i un càntabre, i ja ha gestionat gairebé 9.000 herències digitals a Espanya. La pàgina web ha rebut 100.000 visites.