ANDREA RODÉS

Un espai de 'coworking' a internet

Els coworking (espais de treball compartit) han guanyat popularitat com a llocs per estimular la creació de nous projectes i facilitar el contacte entre professionals diversos. Ampliar aquest concepte de treball a internet és el que s'han proposat Jose Saco, Ramón Moragrega i Vilma Masdevall, fundadors de The Trampoline, una plataforma web pensada per promoure el contacte entre professionals i el treball col·laboratiu a distància.

"És la manera amb què hem treballat durant molts anys i sabem molt bé com funciona", diu Moragrega, que es dedica al desenvolupament de continguts editorials i aplicacions per a mòbil i web.

Els tres emprenedors es van conèixer quan treballaven al grup Enciclopèdia Catalana i van aprofitar la seva experiència professional anterior per tirar endavant aquest projecte. Aquesta setmana han presentat la web i fins a finals d'any esperen reunir una massa crítica d'usuaris, principalment professionals de l'àmbit creatiu i artístic. A partir del 2014 en llançaran la versió oficial, per la qual els usuaris hauran de pagar una quota trimestral per poder anunciar els seus projectes i trobar possibles col·laboradors.

Pel desenvolupament complet de la plataforma, que inclourà aplicacions de base de dades d'usuaris i eines de gestió de projectes, necessiten una inversió de 15.000 euros. El principal objectiu és que la plataforma sigui autosostenible i calculen que perquè això passi han d'aconseguir un mínim de 500 usuaris fidels.