BERNAT VILARÓ

Una escola per conèixer la inversió privada

El TecnoCampus de Mataró organitza l'Escola d'Inversors per a persones interessades a invertir en nous projectes empresarials

L’Escola d’Inversors es dirigeix a persones interessades a invertir en nous projectes empresarials. / TECNOCAMPUS Zoom

El TecnoCampus de Mataró organitza l’Escola d’Inversors amb l’objectiu que persones interessades a invertir en nous projectes empresarials coneguin el funcionament de la inversió privada. Aquesta escola es dirigeix, doncs, a futurs inversors amb projectes i start-ups tecnològics amb potencial de creixement.

Amb l’objectiu d’ajudar a desenvolupar la capacitat analítica i pràctica de l’inversor, l’escola també pretén que els seus participants puguin identificar oportunitats d’inversió i assolir tècniques de negociació amb l’objectiu de garantir-ne l’èxit.

Els membres del TecnoCampus que s’hi apuntin també podran participar en rondes d’inversió amb projectes invertibles i formar part del Club d’Inversió. Les sessions de l’escola seran pràctiques i participatives, i els ponents oferiran instruments i una metodologia actual per sistematitzar i gestionar adequadament les diferents fases del procés inversor. L’escola tindrà lloc els dies 3, 8, 10 i 15 de juliol a la tarda.

La directora de projectes de l’àrea d’empresa del TecnoCampus, Myriam Compte, explica que la previsió de persones inscrites a l’escola és de prop de 15. “El perfil del participant és una persona amb capital que pot haver invertit en altres sectors que han deixat de rendir, o bé inverteix en renda fixa i vol arriscar”, afegeix. “Els participants podran aprendre a invertir en empreses joves, conèixer el risc que comporta, valorar una empresa i saber què en pot demanar a canvi”, continua.

A més, Compte remarca que al TecnoCampus hi ha molts projectes i empreses que poden ser receptores de capital privat: “Des de projectes en fase pre-seed, que necessiten un primer tram d’inversió privada, fins a empreses que necessiten entre 5.000 i 75.000 euros”. La directora de projectes d’empresa reitera que la primera edició de l’escola s’ha planificat “amb un mòdul conduït per una persona diferent cada tarda”. “Es combinarà amb un cas testimonial i pràctic”, conclou.