Empreses
Empreses 17/09/2022

Max Roures, el jove hereu rere el boom de Mas Sorrer

El fill del fundador de Mediapro explica l'èxit de l'espai de moda a l'Empordà i la resta dels seus projectes empresarials

6 min
Un concert al Mas Sorrer, Gualta

BarcelonaSi el lector s'ha passejat aquest estiu per l'Empordà o hi té coneguts que hi estiuegin, molt probablement li sonarà el nom de Mas Sorrer. És, definitivament, el nou espai de restauració i oci nocturn de moda entre els joves –i no tan joves– que fan parada a la Costa Brava en algun moment de la temporada d'estiu. Durant les nits d'agost, a la porta de l'espai, es formaven unes cues quilomètriques de cotxes, que tot sovint havien d'acabar marxant sense èxit. No hi cabia ni una agulla.

Inscriu-te a la newsletter Empreses Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Una cerca ràpida a Instagram ho ratifica: influencers, cantants, artistes, famosos... Centenars de cares conegudes han posat aquest estiu els peus en aquest indret, un terreny de més de quatre hectàrees en total –comptant els pàrquings– i que engloba dos restaurants, onze barres, food trucks, un escenari i un munt d'espai verd exterior on es fan tota mena d'esdeveniments, des de concerts, exposicions i bodes fins a festivals de música i d'art.

Rodejat de camps de gira-sols i horts, està situat a Gualta, entre Torroella de Montgrí i Parlavà, té més de 2.000 visitants al dia en temporada alta i preveu tancar el 2022 amb una facturació de 2,4 milions d'euros. El 2021, tot i les restriccions per la pandèmia, va aconseguir una facturació d'1,8 milions.

El que no és tan sabut és qui és el propietari de Mas Sorrer: Max Roures, empresari i fill del fundador i president de Mediapro, Jaume Roures. "No m'agrada definir Mas Sorrer com un espai d'oci nocturn, perquè hi fem moltes coses més. Per a mi, la definició seria un restaurant musical i espai multicultural", explica el jove empresari.

De bar de jazz al nou lloc de moda

La història de Max Roures i el Mas Sorrer té un rerefons romàntic. Abans que ell el comprés, el Mas Sorrer era un bar-restaurant de jazz "molt conegut a la zona", explica, i Roures hi anava sovint amb la seva família quan era adolescent.

"A partir del 2010 aquell negoci va començar a afluixar i la gent va deixar d'anar-hi, i a mi em sabia greu que el lloc estigués desaprofitat perquè li veia moltes possibilitats. Volia reviure'l. Per això, després de moltes converses, finalment vaig convèncer els propietaris del negoci –una família de Torroella– perquè me'l venguessin", recorda Max Roures.

Això va ser el 2018 i, tot i que aquell any només van poder obrir tres mesos, a la zona ja es va començar a conèixer. Només amb les primeres experiències, el propietari va tenir clar que calia reformar tot l'espai, perquè "abans només s'aprofitava un 30% del terreny" i amb les millores es va poder aprofitar al 100%. El negoci es regenta a través de la societat Empordà Sunflowers, de la qual ell és fundador i administrador únic.

Mas Sorrer

L'any 2020, amb les reformes acabades i tot a punt, va arribar la pandèmia de coronavirus, que va retardar el moment triomfal de Mas Sorrer. Tot i això, Roures va aprofitar la gran quantitat d'espai a l'aire lliure per, amb les primeres obertures, fer concerts i festes "de manera segura". "En aquell moment érem dels pocs llocs on es podien fer aquest tipus d'esdeveniments de manera segura, i això ens va ajudar molt a fer que la gent ens conegués".

L'èxit va ser tan inesperat que Roures va veure la necessitat d'ampliar terreny: la primera aposta va ser el 2020 amb la compra d'un hort de més de 2.000 metres quadrats, propietat d'un pagès de la zona. Aquest hort, que continua conreant el mateix pagès, que ara treballa per al Mas Sorrer, "nodreix els restaurants", i s'hi conrea la verdura que se serveix el dia a dia.

En vista del gran èxit que ha tingut, aquest any s'ha decidit a comprar un altre terreny per fer-hi un segon pàrquing, ja que l'afluència de gent era "bestial". "De fet, al final vam haver de llogar també un altre camp per cobrir les necessitats de pàrquing, i aquest any en comprarem un perquè no donem l'abast", explica Roures. Segons els càlculs del propietari, la inversió total per portar el negoci al punt on és ara ha sigut d'uns 3,4 milions d'euros.

L'equip complet de Mas Sorrer

Sense anar més lluny, el Mas Sorrer té un aforament d'unes 2.000 persones, i en temporada alta sovint s'omple fins al punt que el personal de seguretat ha de barrar l'entrada a les desenes de cotxes que a partir de quarts de dotze ja fan cua per entrar-hi. "Estem lluitant perquè ens donin llicència per a més aforament, però de moment estem contents", explica el propietari. En total, des de Mas Sorrer comptabilitzen que aquest any hauran trepitjat l'espai unes 220.000 persones en els mesos que tenen obert.

La clau de l'èxit

Segons el propietari, el motiu d'aquest boom en només dos anys recau en "la quantitat d'esdeveniments i activitats" que ofereixen i "les possibilitats de l'espai, que és molt gran, a l'aire lliure i en un indret idíl·lic". Al Mas Sorrer s'hi fan activitats de tota mena, més enllà de l'oci nocturn i musical: sessions de ioga, calçotades quan n'és temporada i una àmplia proposta gastronòmica. "En aquesta zona de l'Empordà hi havia poca oferta d'oci, i és normal que la gent que ens ha conegut torni", explica Roures.

Un dels punts clau és la sinergia que Roures ha aconseguit amb diversos influencers i emprenedors de renom. A tall d'exemple, les sessions de ioga les imparteixen les populars Claudia Arias i Mireia Canalda, i com a oferta gastronòmica a l'estiu compten amb el hot spot de Vicio, el famós restaurant d'hamburgueses gurmet del guanyador de MasterChef Aleix Puig, "que també ha aportat molts clients", explica Roures.

Mas Sorrer

Alhora, Mas Sorrer és també l'amfitrió del Missony, un festival d'art que té com a objectiu donar suport a artistes emergents de diversos àmbits, com l'art, la música, la sostenibilitat i la tecnologia, amb propostes del món dels NFT i el metavers. Els diumenges a la nit s'hi celebra el Delirium, un festival de música electrònica amb sessions de DJs nacionals i internacionals.

Més enllà de l'oferta d'oci, el Mas Sorrer també és l'espai desitjat per moltes marques per gravar-hi espots o fer-hi presentacions de productes. Aquest any ha comptat amb marques com KTM o Kawasaki, entre d'altres.

El que és clar és el target a qui agrada: "Durant la temporada d'estiu, entre Sant Joan i setembre, el 90% de la gent que ve són de Barcelona –explica el propietari–, tot i que aquest any ha vingut gent d'arreu del món sobretot als festivals: de Colòmbia, Anglaterra, Holanda... Gent que ha viatjat expressament per venir al Mas Sorrer", assegura Roures. "Això ens fa estar molt contents i, a més, veiem que es tradueix en un important impacte econòmic a la zona", assegura.

Els negocis de Max Roures

Empordà Sunflowers no és l'únic negoci de Max Roures. Després d'estar dotze anys fent carrera a Mediapro, l'empresa audiovisual del seu pare, als 24 anys va fundar la seva start-up juntament amb el seu germà Jan: Brothapps, una empresa de creació d'aplicacions mòbils que avui dia compta amb dotze treballadors i factura al voltant d'1,2 milions anuals.

Max Roures, propietari de Mas Sorrer

Però el que al jove empresari li fa "més il·lusió", en paraules seves, és el projecte Dinder Club, que l'està muntant a través de l'empresa Bubblemeetings, una societat que segons el registre consultat per l'Emprenem té com a administrador únic el seu pare, Jaume Roures. Dinder Club encara no ha sortit al mercat, però serà una aplicació de cites per a gent amb discapacitat. "Dinder és un projecte social amb molta projecció que cobreix una necessitat per al col·lectiu de discapacitats intel·lectuals que està tenint una gran rebuda", explica Roures. "És al que dedico més temps ara mateix i el projecte que em fa més il·lusió de tots", afegeix.

L'aplicació sortirà a l'octubre amb proves pilot, i Max Roures calcula que el 2025 tindran més de 300.000 usuaris a tot Europa. Aquest projecte es fa en col·laboració amb les associacions Dincat, Acidh, Aura i FCSD per fer la plataforma social amb projecció europea.

Preguntat per la possibilitat de portar Mas Sorrer més enllà de l'Empordà, l'empresari de moment vol calma: "M'han fet algunes ofertes per obrir Mas Sorrer a altres llocs, però abans d'embarcar-me en això vull deixar aquest ben estable", diu, i ho remata: "Més endavant ja ho veurem".

stats