CONSUM
Empreses 18/11/2012

Ulleres fetes de patinets reciclats

Un dissenyador francès aficionat a l''skateboard' fabrica ulleres de moda a partir de planxes de monopatí de patinadors de Barcelona

Andrea Rodés
2 min
Ulleres fetes de Patinets reciclats

Baptiste Vuerich és dissenyador industrial però, per sobre de tot, ell es defineix com un skater . La seva passió pel monopatí va ser decisiva a l'hora de canviar la seva França natal per Barcelona -considerada una de les capitals mundials de l' skateboard- , i també a l'hora de fer un gir en la seva carrera professional. Fa un parell d'anys, Vuerich va començar a dissenyar objectes de decoració fets a partir dels nombrosos patinets vells que tenia per casa -làmpares, marcs, taules-, fins que se n'hi va acudir un amb sortida comercial: ulleres.

Després d'un any treballant en el primer prototip, ell i el seu germà, Gianni, restaurador de mobles, van llançar la seva primera col·lecció d'ulleres de fusta reciclada de monopatí, que van tenir molt bona resposta al mercat. Fa un parell de mesos, els germans Vuerich es van traslladar a un taller de la Verneda, on fabriquen de manera artesanal muntures i varetes d'ulleres a partir de taules de monopatí desgastades, que adquireixen a patinadors joves de Barcelona per un preu aproximat de 5 euros. "Un monopatí no sol durar més de dos mesos, perquè la fusta d'auró s'estova", explica el Baptiste, de 34 anys.

Les taules desgastades són justament les més mal·leables a l'hora de poder tallar i modelar les varetes i muntures. Vuerich comercialitza diferents models d'ulleres, que es venen en òptiques exclusives per un preu d'entre 300 i 350 euros. La major part de la seva clientela és a França i Alemanya, però ja han rebut comandes del Japó i Singapur.

"El nostre creixement està limitat per la nostra capacitat de producció", explica el Baptiste. D'una taula en poden treure fins a quatre ulleres. Entre els dos germans poden fabricar unes 50 ulleres al mes. Tot i que han rebut propostes d'inversors, de moment no tenen intenció de canviar el model de negoci, que van aixecar amb el capital mínim, 3.000 euros.

Vist l'èxit del seu producte, els germans Vuerich van presentar el mes passat en una fira de París una nova línia d'ulleres més econòmica, fetes a partir de planxes d'auró no reciclades, però utilitzant la mateixa tècnica de fabricació dels monopatins (contraxapat).

"Tot i no ser reciclades, continua sent un producte 100% artesanal i local", explica el Baptiste. Per als models d'ulleres de sol, Vuerich subcontracta l'emmotllament del vidre a un taller local. Tots els models tenen gravat a la fusta de la vareta l'etiqueta Reciclat i fet a mà a Barcelona . "Això ens dóna imatge de marca. Barcelona és la capital del turisme skater ,només cal anar fins a l'Hospitalet i la parada de Fondo per veure estrangers patinant", conclou Baptiste.

stats